May 27, 2012

Fjale te urta .

"Duke u bere i mencur, paksohen fjalet" Hz.Ali r.a.

"Edhe nese nuk eshte mysliman mos ia thye zemren.Ata qe thyejn zemren zemrojne Allahun xh.sh" Ahmedi

"Cdo nate ka dhe diten e saj" Hz. Ali r.a.

"Njeriu me i pasur eshte ai qe ka dituri me shume" hz. Ali r.a.

"Jeta nvaret nga nje litar pambuku, shpetimi i vetem eshte duaja"

"Bota eshte e ndertuar me emblesira qe jane si helmi, ky helm verehet nga besimtari."

"Nese nuk harroni provimin, atehere ke muzhde nga Allahu xh.sh"

"Nje dite i thash shpirtit: Eja te shkojme bashke tek Allahu xh.sh! Nuk erdh. Dhe une udhetova i vetem dhe shkova."

"Ai qe thote fjale te mira, nuk degjon per te fjal te kqia."

" Ai qe shikon bukur mire, mendon bukur (mire),E ai qe mendon bukur jeta i behet e bukur."

"Bukuria e gjuhes eshte mendja, bukuria e gjuhes eshte fjala, bukuria e njeriut eshte fytyra, bukuria e fytyres jane syt. Bukuria e njeriut eshte fjala qe flet, nese fjalet jane te mira i ndrit fytyra."

"Falja e namzit behet e lehte per ato qe friksohen nga Allahu xh.sh"

"Nese armikut i le deren hap ai do shfaqet ngado."

"I mencuri nuk ben sa mundet por ben ate qe duhet."

"Cdo ndertese ka themelin e saj,e themeli i Islamit eshte morali i mire."

"Allahu i shikon gjynahet dhe i mbulon, ndersa njeriu nuk i shikon dhe i thote."

"Nese zemra eshte e paster, nga gjuha do dalin vetem fjale te pastra."

"Cdo e mire vjen me durim."

"Merr sevape ai qe jep selam me buzeqeshje."

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com