April 14, 2017

Vizite ne Bashkesin Islame te Kosoves


Ne fotografi: Gezim Kopani (Myfti i rrethit Puke) dhe
Naim Ternava (Myfti i Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves) 


Me date 12 prill 2017 sebashku me nje grup te Myftinise Puke kisha nderin te zhvilloja nje vizite ne Bashkesin Islame te Republikes se Kosoves. Aty u pritem nga Myftiu Naim ef. Ternava.
Takimi kaloi nen nje atmosfere vellazerore dhe falenderimi. Qellimi i vizites ishte krijimi i urave bashkepunuese mes Myftinise Puke dhe Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves.

Takimi i publikuar ne web faqen e Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves

Prishtine, 12 prill 2017
Myftiu i Republikes se Kosoves Naim ef. Ternava priti ne takim nje delegacion nga Myftinia e Pukes i kryesuar nga Myftiu z. Gezim Kopani. Ne kete takm Myftiu Ternava njofoi Myftiun Kopani me punen dhe aktivitetet e Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves, si dhe me sfidat me te cilat ballafaqohet ky institucion. Ai po ashtu shprehu falenderimin dhe çmai lart bashkepunimin shume te mire qe ka me Komunitetin Mysliman te Shqiperise. "Ne aq sa kemi mund vazhdimisht kemi mbeshtetur dhe ndihmuar Shqiperise, e sidomos rajonin e Kukesit, Pukes dhe rrethines. Ne ne vitin e kaluar, por edhe me heret gjate muajit Ramazan kemi derguar 30 imam qe te sherbejne ne keto treva, duke ndihmuar keshtu me literature, artikuj ushqimore, veshmbathje dhe gjera te tjera. Andaj çdo shqetesim i juaji eshte edhe shqetesim i yni , ngase jemi nje popull ndaj shume nxenes nga veriu i Shqiperise shkollohen ne Medrese dhe Fakultet pa pagese, vetem e vetem qe nje dite te kthehen dhe te japin kotributin e tyre fetare ne komunitetin ne pergjithesi" , theksoi Myftiu Ternava. 
Nga ana e tij, Myftiu Kopani falenderoi BIRK-un , e ne veçanti Myftiun Ternava, i cili vazhdimisht ka qene prane dhe ju ka ofruar doren e ndihmes dhe perkrahjes. 
"Ne çmojme shume perkrahjen tuaj myfti i nderuar dhe jemi te insteresuar qe edhe me ta shtojme bashkepunimin ne te mire te kombit tone, e gjithashtu kemi nevoje per eksperiencen tuaj si institucion fetare", theksoi Myftiu Kopani. 
Myftiu Ternava premtoi se shume shpejt do te bej nje vizite ne Puke, ku do te shikoi nga afer gjendjen dhe rrethanat ne te cilat jetojne banoret e Pukes, e sidomos zonat e thella te cilat kane nevoje per mbeshtetje te vazhdueshme. Ai po ashtu premti se bashkepunimi do te intesifikohet edhe me shume ne te ardhmen.Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com