October 31, 2015

Punimet ne rrugen: Shkoder - Puke - Kukes

Punimet ne rrugen: Shkoder - Puke - Kukes. Fotografi nga: Erich von Luckwald, viti 1941

Ura e Vizirit 1909


Ura e cila ka pas lidh Kukesin me Oroshin mbi lumin drin. Ose siç njihet ndryshe Ura e Vizirit. Kjo ure u ndertua ne fillim te XVII nga Hydajet apo Hydarerd Pasha. Ajo ka qene nje nder urat me te gjata te ndertuara ne Ballkan nga Perandoria Osmane. Ka 5 harqe me madhesi te ndryshme. Harku i mesit ka pas nje lartesi prej 20 m. Thuhet se ura ka pasur edhe 13 hapsira qe ngjasonin me dritare.

Fotografi nga: Gabriel Louis-Jaray, viti 1909.


Pergatiti
Gezim KOPANI


Kemi edhe kete fotografi viti 1901


Kajmakami i Mirdites 1890


Ky eshte Kajmakami i Mirdites i vitit 1890. Fotografi nga Alexandre Degrand.

Pergatiti
Gezim KOPANI

October 30, 2015

Han ne Puke, viti 1929
Han ne Puke gjate vitit 1929
Fotografi e bere  nga: Carleton Coon

Pergatiti
Gezim KOPANI

October 24, 2015

Fotografia e imam Qazim Nushit dhe Abdullah Laçit

Kjo eshte nje fotografi e ruajtur nga pasardhesit e Abdullah Laçit, ku ne foto eshte Abdullah Laçi dhe imami i Xhamise se fshatit Qerret Qazim Nushi.
Kjo fotografi eshte ruajtur nga pasardhesit e Abdullah Laçit dhe sot ajo nddhet e publikuar tek Hani i Perparim Laçit ne Puke.

Publikon: Gezim Kopani
Date; 24.10.2015Respekti i bukuris dhe mbuleses islame

Ne lidhje me respetin e bukuris dhe mbuleses islame, Ahmet Pashka kishte thene:

"Mos ia zbulo tjetrit ç'ke si bukuri;
Para qafirit, Kur'ani s'ka hijeshi!"

Pjese e hytbes  e mbajtur ne xhamin e Pukes me 23.10.2015

October 08, 2015

Per ndeshjen Shqiperi-SerbiNe ndeshjen Serbi-Shqiperi perjetova emocione negative. Uroj dhe shpresoj shume qe Kombetaria jojne te
na nderoj me nje fitore te paste, ne mos me nje fitore minimale Shqiperi 1-0 Serbia. Inshalla edhe tifozeria jon eshte kujdesshme!
Fitore!Sa i perket respektit te ndersjellt.
(Vlen per Ne, ne prag te ndeshjes Shqiperi-Serbi)

Profeti Muhamed a.s. ka thene:

"Mos u beni persona pa personalitet, te cilet i imitojne te tjeret ne cdo gje, duke thene: "Po qe se njerezit na bejne te mira, edhe ne u bejme te mira; po qe se na bejne te keqija edhe ne u bejme te keqia!" Perkundrazi, mesojeni dhe praktikoni veten qe t'u beni te mira njerezve ne qoftese ju bejne mir dhe te mos u beni keq ne qofte se ju bejne keq." (Tirmidhi, Birr, 63/2007)Nga mbledhja e Keshillit te Myftinise Puke


Fotografi e bere gjate mbledhjes se Keshillit te Myftinise se rrethit Puke. Date;20.09.2015, ku Sekretari i Keshillit te Myftinise se rrethit Puke Afrim Laçi eshte duke bere lezimin e raportit te punes.

Ne gjurmet e hershme te islamit ne rrethin e Pukes

Ne gjurmet e hershme te islamit ne rrethin e Pukes.

Ketu tek vendi qe njihet si rruga e Gjakoves, pikerisht perball vendit ku ndodhet  Lapidari i Aksionit te Deshmorit te Atedheut Vasil Shanto, Rrape (deshmor 1943) ndodhen varreza te vjetra islame.
V/O; Infromacion i shkurtuar.
Fotografi e bere me date; 06.09.2015.
Pergatiti: Gezim Kopani


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com