February 24, 2024

Takim në Fushë Arrëz me rastin e natës së madhe të Beraetit

U bashkuam sot me disa besimtare te qytetit te Fushe Arrezit per te folur mbi naten e trete te mire te Beraetit. Po ashtu folem edhe mbi muajin e shenjte te Ramazanit.

Date; 24  shkurt 2024

Gezim KOPANI February 07, 2024

U përkujtua në Pukë nata e madhe e Israsë dhe Miraxhit

Ne kuader te nates se madhe te Israsë dhe Miraxhit, Myftinia Puke zhvilloi nje ligjerat me besimtaret ne xhamin e Koder Hanit. Pas faljes se namazit te akshamit nga Leonard Kopani , u mbajt nje ligjerat kushtar kesaj nate te madhe.

Date; 06.02.2024

Gezim KOPANI

February 01, 2024

Taksi ajrore per transportin e pelegrineve nga Xhedah ne Mekke

Sipas raportimeve eshte bere zyrtarisht e ditur se Linja Ajrore Kombetare Saudite eshte gati te perdore aeroplanet elektrik si nje mjet trasporti per pelegrinet per te ndihmuar udhetaret mes Xhedes dhe xhamise se madhe. Linja ajrore ka vendosur te perdore aeroplane litiumi. Ajo ka blere rreth 100 te tille nga nje kompani e njohur gjermane. Kjo flote eshte planifikuar te fluturojne xheda drej hoteleve ne Mekke. Kreu i komunikimeve te koperatave ne Arabi Saudite , Abdullah Al Shahrani ka deklaruar se kjo eshte hera e pare qe ndermerret nje nisme e tille. 
Arabia Saudite pret cdo vite miliona haxhiler nga e gjihte bota te cilet udhetojne per te kryer haxhin dhe umren. Sipas statistikave ne vitin 2023 Arabia Saudite ka pritur rreth 2 milion haxhi, ndersa gjate vitit 2023 kan kryer umren mbi 13.5 milion njerez.


Burimi: /islamigjakova.net/

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com