October 29, 2021

Njerëzit e mirë


Profeti Muhammed a.s. ka thene:

"Shtate personave do tu vazhdojne shperblimet edhe pas vdekjes;
1.Ai qe meson tjetrin (qe i jep dije te hajrit)
2.Ai qe mundeson ujitjen e tokave
3.Ai qe hap bunar 
4.Ai qe mbjell nje peme
5.Ai qe nderton xhami
6.Ai qe le pas nje hafiz (pra ka bere dike hafiz te Kur'anit)
7.Ai qe le pas femije te edukuar i cili lutet per prinderit e tij pas vdekjes.
"

Perveç ketyre Profeti Muhammed a.s. tregon dhe per shtat persona te tjere te cilet jane te pergezuar me xhennet:

"1.Sundimtari i drejte|
2.I riu qe eshte ritur me ibadet (adhurim ndaj Allahut) dhe i eshte nenshtruar Atij.
3.Zemra e atij personi qe eshte e lidhur me xhamin (pra qe falet ne xhami)
4.Dy njerez te cilet duhen dhe ndahen per hir te Allahut , pra pa pasur interes tjeter pos miresin e Allahut xh.sh.
5.Ai qe ne vetmi i ben ibadet Allahut xh.sh, aq sa duke adhuruar Allahun i lotojne syt.
6.Ai qe ruhet nga imoraliteti kur nje grua i vardiset (kjo eshte edhe per gruan kur nje burre i vardiset)
7.Ai qe jep sadaka pa ndonje qellim, apo interes ne publikimin e saj
."

Pergatiti
Gezim KOPANI 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com