May 17, 2015

Lojtaret e K.F. Terbunit ne xhamin e Pukes.

Nje pjese e lojtareve te  K.F. Terbunit ne xhamin e qytetit te Pukes per faljen e namazit te xhumase.
15 maj 2015


May 10, 2015

Venecia:Perkohesisht Kisha kthehet ne Xhami

Qyteti i Venecias, aty ku jetojne rreth njezete mije mysliman.

Ne qytetin e Venecias jeton nje komunitet mysliman i cili kap shifren e njezet mije banoreve. Prej kohesh ata kan kerkuar te drejten e te pasurit te nje xhamie,e drejte e cila asnje here nuk eshte dhene. Por me 10 maj 2015 disa media italiane kan publikuar lajmin se Kisha e Santa Maria della Misericordia eshte kthyer ne nje xhami te mirefillte fal idese se artistit Christoph Buchel. Sipas artistit xhamia do qendroj e hapur disa muaj ne kuader te shkembimit te artit dhe kultures me dy qyteterimeve. Ceremonia e kthimit te Kishes ne Xhami ka terhequr vemendjen e gazetareve vendas,qytetare si dhe shume turiste.
Nuk jane te pakta rastet ku ne Venedik figura te politikes dhe jo vetem perdorin kauzen e myslimaneve per interesat e tyre.
Nderkoh kreu i Komunitetit Mysliman per Venedikun Muhamed Amin Al Ahdab eshte shprehur ne emer te myslimaneve se: "Myslimaneve asnje here nuk u eshte dhene drita jeshile per te pasur nje xhami". 
Lajmi po terheq vemendje te madhe dhe ka te ngjare qe xhamia te mbyllet para kohes se percaktuar nga artisti Christoph Buchel pasi nje veprim i till eshte bere pa lejen e institucioneve perkatese. 10/05/2015.
Linku ne italisht: http://nuovavenezia.gelocal.it/venezia/cronaca/2015/05/10/news/entra-nella-moschea-senza-togliersi-le-scarpe-e-chiama-il-113-1.11393239

Pergatiti
Gezim Kopani
dt.10 maj 2015

May 01, 2015

Çfare ndodhi nje nate para termetit ne Nepali?

Sipas burimeve informative nje nate para se te ndodhte termeti ne Nepali jane mbytur ne menyre makabre rreth 250,000 kafshe (lop, dele,buaj etj).

Nepalasit besojne ne idhuj, ku ne nje ka shume te tille.Besimi ne kete vend eshte i ndare ne Hinduizem dhe Brahmanizem.(besimet e tjera jene ne pakice). Fare lehte tek te dyja mund te gjesh qindra idhuj qe ata i konsiderojne Zot si dhe qindra hymne qe u kendohen ne forma dhe moledi te ndryshme.

Sipas tradites Nepalasit ne shenje respekti, u detikojne ketyre idhujve qindra e mira kurbane.
Sipas informacioneve vetem ne Nepali ekzistojne mbi 1000 idhuj te tille. Ne Nepal ekziston nje tempull i quajtur Gadimait ku sipas tyre, aty ndodhet edhe perendesha e fuqise. Nepalasit besojne se duke flijuar kafshe per perendeshen, ajo do ju sjell miresi dhe siguri.


Ne lidhje me ato qe u besojne idhujve Allahu xh.sh thote:
"E ata qe ju i luteni pos Tij (Allahut), ata nuk kane mundesi per ndihme ndaj jush e as veten ta ndihmojne." (El A'raf ajeti;197, fq.211)

Pergatiti
 Gezim KOPANI

Mund te lexosh edhe kete: Pse keto argumente ne Nepali?

Pse keto argumente ne Nepali?

Ne Nepali shenohen mbi 5000 viktima, por Allahu xh.sh nuk e beri pjese te kesaj kete foshnje. Argument per ata qe mendojne.
Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com