April 04, 2022

Urime muajin e bekuar të ramazanit ! (2022)


 MESAZH URIMI I MYFTIUT TE PUKES GEZIM KOPANI ME RASTIN E MUAJIT RAMAZAN


Bismilahir Rahmanir Rahim !
Me emrin e Allahut, Meshiruesit dhe Meshireberesit!

Te nderuar besimtar mysliman te rrethit Puke!
Kam kenaqesin t'jui njoftoj se neser date 02 prill 2022, fillon muaji i bekuar i ramazanit. Ne kete muaj te gjithe myslimanet shtojne ibadetin drejtuar Allahut xh.sh. pasi muaji ramazan eshte miresi per te gjitha to qe agjerojne, i bejne lutje Allahut, bejne pune te mira, ndihmojne te tjeret duke dhene sadka dhe largohen nga e keqja. 
Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Me fillimin e muajit ramazan Allahu xh.sh. mbyll dyert e zjarrit dhe hap dyert e xhennetit. Me te filluar muaji ramazan meleket e Allahut xh.sh. i drejtohen njerezimit duke u thene: O ti njeri qe kerkon miresin e Allahut, eja ne lutje dhe adhurim ndaj Allahut pasi Allahu do ju pranoj lutjet tuaja! O ti qe kerkon te besh keq, hiq dore nga puna e keqe pasi Allahu eshte fales e shperblyes i madh!"
Prandaj, ky muaj le te edukoj shpirtrat dhe zemrat tona. Ti lutemi Allahut per miresi, shendet, bereqet dhe pranim te lutjeve.
Ne perfundim ju uroj agjerim te begat dhe te pranuar tek Allahu xh.sh. ! Dhe nje ehre urime muajin e ramazanit! Allahu ua pranofte lutjet!


April 01, 2022

Takim në qytetin e Fushë Arrëzit me rastin e muajit Ramazan

Ne prag te fillimit te muajit ramazan, zhvillova nje bisede islame me besimtaret e qytetit te Fushe Arrezit. Takimi u hap me lexim te Kur'anit nga Leonard Kopani per te vijuar me disa mesime mbi rregullat e agjerimit dhe vlerave te tij.

Fushe Arrez; 30 mars 2022Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com