January 26, 2018

U perkujtua 20 vjetori i xhamise se re te qytetit te Pukes

Me 26 janar 2018 , pas namazit te xhumase, u perkujtua 20 vjetori i xhamise se re te qytetit te Pukes. Xhemati i xhamise pasi u njoh me rrugen, e cila çoi ne ndertimin e xhamise, degjoi me vemendje fjalen e Myftiut te Pukes, Gezim Kopani, ku nder te tjera tha;
 "Sot eshte nje date e shenuar, pasi si sot 20 vite me pare u be inaugurimi i xhamise se re te qytetit te Pukes. Xhamite jane shtepit e Allahut xh.sh dhe si te tilla ato percjellin perulesine ndaj Krijuesit te Gjithesise. Atu ku ka xhami ka vlera shoqerore e fetare, pasi xhamia eshte institucioni i vlerave kulturore dhe humanitare. Gjate ketyre 20 viteve, ne xhamin e Pukes jane kryer disa investime dhe sherime si: rikonstruksion i pjesshem i çatise, rikonstruksion i abdes'hanes, eshte ndertuar nga fillimi muri rrethues i xhamise, fale mbeshtetjes se shoqates V.H.K.Istanbul, eshte hapur nje pus uji ne oborrin e saj. Pervec aktiviteteve fetare, eshte futur edhe sherbimi i celebrimeve martesore islame (nikah) ejt. Ne fund lutjet tone shkojne per vellezerit tane mysliman nga Arabia Saudite , qe mundesuan ndertimin e xhamise se re te qytetit te Pukes, per Myftiun e Pukes, H.Elez Hoxha, anetaret e Keshillit te Myftinise Puke.."

INFORMACION MBI XHAMIN E RE TE QYTETIT TE PUKES

Xhamia e re e Pukes çeli dyert e saj me 26 janar 1998. (1)Ne diten e ceremonise moren pjese shume besimtare myslimane te qytetit te Pukes. Fjalen pershendetese e mbajti Myftiu i asaj kohe H.Elez Hoxha. Me pas folen, perfaqesuesi i Komunitetit Mysliman te Shqiperise z.Shyqyri Bylyku, Kryetari i Bashkise Puke z.Halit Furriku, perfaqesuesi i Keshillit te Myftinise Puke z.Xhemal Meçi etj.
Ne vitin 2013, ne kuader te 15 vjetorit te xhamise se re Puke, Myftinia Puke pergatiti nje dokumentar te shkurter kushtuar kesaj xhamie. Ndersa ne janar te vitit 2014 , Myftinia Puke zhvilloi nje aktivitet te posaçem kushtuar xhamise se re qytetit te Pukes.

Imami i xhamise se re Puke, nga viti 1998-2004 ka qene H.Ibrahim Hoxha, nga viti 2004-2013 Gezim Kopani, nga viti 2013-2015 Bekim Sokoli dhe nga viti 2015-2018 Gezim Kopani.
Ndersa, si myezin te xhamise se re Puke, kan sherbyer: nga viti 1998-1999 Haki Ademi, nga viti 1999-2002 , H.Qazim Kopani, nga viti 2004-2012 Ali Guri, nga viti 2012-2013 Erjon Sula, nga viti 2015-2018 H.Halit Ringaj.

Nga viti 2005-2012, Myftinia Puke ka kryer keto sherbime ne xhamin e re te qytetit te Pukes:

-Ne vitin 2007 u shtrua per here te pare me tapet te ri e gjihe xhamia.
-Riparim te pjeshem te çatise se xhamise.
-Riparime te disa dritareve, perfshire edhe minaren e xhamise.
-Rikonstruksion total te abdes'hanes, donacion i mundesuar nga shoqata V.H.K.Istanbul.
-Ne vitin 2011, fal interesimit te Myftiut Gezim Kopani u be e mundur hapja e nje pusi uji ne oborrin e xhamise.
-Ne vitin 2012 po ashtu fale interesimit te Myftiut dhe mbeshtetjes se shoqates V.H.K.Istanbul u be i mundur rrethimi i tokes se xhamise se re te qytetit te Pukes.
-Ne vitin 2016, fale punes se madhe te Myftinise Puke u be e mundur regjistrimi i objektit te xhamise se Puke me siperfaqe 237 m2, leshuar me date 12.09.2016.
-Po ne vitin 2016, fale punes se kryere nga Myftinia Puke dhe Komuniteti Mysliman i Shqiperise , u be i mundur hedhja ne sistem e siperfaqes se tokes se xhamise Puke, si toke ne shfrytezim nga Xhamia Puke dhe e miratuar nga institucionet perkatese.
-Gjate vitit 2017, Myftinia Puke me vendosmeri ka bere te gjitha perpjekjet per kalimin ne pronesi te tokes se xhamise, e cila nuk u arrit dhe kjo detyre do te vijoje me kembengulje edhe gjate vitit 2018.

Nga viti 1998-2004 , xhamin e re te qytetit te Pukes e kane vizituar:

1.N/Kryetari i KMSH-se Jusuf Salkurti.
2.Kryetari i Bashkise Puke Halit Furriku.
3.Myftiu i Shkodres H.Faik Hoxha.

Ndersa nga viti 2004-2017 , xhamine e re te qytetit te Pukes e kane vizituar:

4.Kancelari i KMSH-se Ali Zaimi.
5.N/Kryetari i KMSH-se Bujar Spahiu.
6.N/Kryetari i KMSH-se Gazmend Aga.
7.Imami i shoqates "Aziz Mahmud Hydayi Vakfi" Osman Nuri Topbash.
8.Kryeimami i Myftinise Prizren H.Ali Vezaj.
9.Atasheu per Ceshtjet Fetare te Dijanetit te Turqise, Shaban Ishlek.
10.Myftiu i Shkodres Imam Muhamed Sytari.
11.Myftiu i Tiranes Ylli Gurra.
12.Myftiu i Prizrenit Lutfi Ballek.
13.Kryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise H.Skender Bruçaj.
14.Kancelari i KMSH-se Ylli Cikalleshi.
15.Myftiu i Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves Mr.Naim Ternava.
16.Atasheu i Ambasades se Kuvajtit ne Shqiperi Faisal al Baker.
17.Atasheu i Ambasades se Turqise ne Shqiperi Hysejin Erben.
18.Atasheu i Ambasades se Kuvajtit ne Shqiperi Jaser al Bader.

Si dhe shume kryetar shoqatash brenda dhe jasht Shqiperise, drejtore te Medreseve te Shiperise, imame te njohur dhe vizitor te ndryshme nga; Turqia, Gjermani dhe Italia etj.

Pergatiti
Gezim Kopani

Ky material eshte publikuar ne webfaqen myftiniapuke.org, kmsh.al, si dhe ne gazeten e Myftinise Shkoder Udha Islame nr.01, janar 2018 , fq.12.

_______
1. Pas marrjes pjese te ish Myftiut te Pukes H.Elez Hoxha me date 16 nentor 1990 ne rihapjen e xhamise se Plumbit ne Shkoder filloj punen per organizimin e ceremonive fetare ne rrethin e Pukes. Keshtu ne vitin 1992 H.Elez Hoxha sebashku me vellan e tij H.Ibrahim Hoxha dhe disa besimtare filluan punen per riorganizimin e Myftinise se rrethit Puke. Fillimisht u organizua falja e pare e Fiter Bajramit  me dt. 04 prill 1992 tek renojat e xhamise se vjete te Koder Hanit Puke. Sic permendet ne kujtesen popullore te xhematit, pjesmarresit edhe pse kishin harruar menyren e faljes moren pjese masivisht. (shenim i Gezim Kopani) 


January 24, 2018

Popullsia myslimane në Rrape, Pukë . Viti 2015

Regjistrimin e popullisse myslimane te fshatit Rrape e kam bere me date 24.04.2015 nga kur rezulton te kemi 30 familje nga ku kemi 198 mysliman.


Ketu nuk eshte perfshir , Rrapi dhe 1 ose 2 familje te tjera pasi nuk jetonin ne kete zone. Ky regjistrim eshte arkivuar ne Myftinine e Pukes me date 28.04.2015 dhe mban nr, prot 58.

Pergatiti
Gezim Kopani

January 14, 2018

Sulltan Abdylhamidi per Shqiptaret

"...Shqiptaret si popull gjenden ne Europe, jane vellezerit tane myslimane ne te cilet mund te kemi besim ne çdo çast, si dhe jane ushtaret tane me besnik. Nga ky popull kane dale shume ushtare dhe drejtues te jashtezakonshem. A nuk jane prej tyre edhe ata qe gjenden perreth meje?
Te qenurit e tyre shume krenare dhe respekti qe kan ndaj lirive qe ata i zoterojne me shekuj, eshte nje enderr qe ata e deshirojne. Per me teper , nese kemi parasysh edhe ndikimet e vendeve fqinje, qe kerkojne ti armiqesone ndaj nesh, atehere nevojitet qe ti falim edhe ata per shume gjera. Nese do ti ishim kunderpergjigjur çdo arme qe shkrepet ne Shqiperi, ku do te na qonte neve kjo ?"


Nga libri: Sultan Abdylhamid "Siyasi Hatiratim" Dergah Yayinlari, Istanbul 1999, perkthyer ne shqip "Kujtimet e mia nga politike" Altin Qefalia, botuar nga Logos-A, Shkup 2010, fq.86-87

Me nxenesit e Mejtepit te xhamise se fshatit QerretShembulli me i mir nder te tjere jane edhe keto nxenes te Mejtepit te xhamise se fshatit Qerret Puke.
Zoti i ruajt ! Date;  14 janar 2018 (pas ores se mesimit)January 05, 2018

500 vjet adhurim sa per dy sy

Diku ne nje ishull jetonte nje njeri qe i bente shume ibadet - adhurim Allahut xh.sh.
 Allahu xh.sh, krijoi per te nje burim uji dhe nje peme (diku thuhet , per pemen e sheges) e cila cdo dite bente nje apo me shume fruta. Ky njeri cdo dite merrte abdest tek burimi dhe kur kishte uri ngopej me frutin e pemes ndersa pjesen tjeter e kalonte me ibadet.
Nder deshirat qe ai kishte ishte qe Zoti tia mirrte shpirtin duke qene ne sexhde dhe te qendronte keshtu deri diten e llogaris.
Ne Ahiret, Allahu xh.sh. i thote Melekve; Me meshiren time, merrni kete rob dhe vendoseni ne xhennetin tim.
Njeriu i devotshem kundershtoi dhe tha: Dua qe te futem ne xhennet ne kembim te ibadetit qe kam bere ne ate bote.
Allahu xh.sh. udheroj qe te behej llogaria e ibadeteve qe ky rob ka bere per 500 vjet.
Kur u be llogaria, vlera e ibadeteve te tij nuk mjaftonin as per te bere falenderimin e dy syve qe Allahu xh.sh ia kishte falur.


Pergatiti
Gezim KOPANI

Meshira e Allahut xh.sh.


Nje here Profeti Musa a.s. pyet Allahun xh.sh;
-O Allahu im! Si i pergjigjesh robit tend gjynahqar kur ai te drejtohet Ty ?
-Allahu xh.sh. i thote; "I them; Te pergjigjem! Te pergjigjem! Te pergjigjem!" (3 here)
-Musai a.s. pyet; Po kur te drejtohet robi yt i mir?
-Allahu xh.sh tha: "I them; Te pergjigjem!" ( 1 here)
-I habitur, Musai a.s. pyet perseri;

"O Allahu im! Kur tu drejtua robi mekatar the 3 here; Te pergjigjem, ndersa kur ju drejtua robi yt i mir the vetem nje here Te pergjigjem. Perse?"

Allahu xh.sh i thote Musai a.s;
"O Musa! Kur mu drejtua robi im i mir ai u mbeshtet tek punet e tij te mira, ndersa kur mu drejtua robi im mekatar ai u mbeshtet tek Meshira Ime."


Pergatiti
Gezim KOPANI

January 04, 2018

Jeta e profetit Ejub a.s.


Profeti Ejub a.s. rrjedh nga familja e profetit Ibrahim a.s. ndersa bashkeshortja e tij nga familja e Jakubit a.s. Profeti Ejub a.s. jetoi ne Sham ku therriste popullin (ne vecanti popullin Hebre) per te besuar Allahu xh.sh. Historia e profetit Ejub a.s. dallohet per mesimet qe ai ka dhene per durimin. Durimi i Ejubit a.s. eshte shembull dhe ska si durimi i Ejubit a.s.

Allahu xh.sh. thote: "Vertet, Ne e gjetem ate te durueshem. Sa rob i mire ishte ai dhe i kthyer te Zoti." (Sad,44) "...Nder pasardhesit e tij , Ne udhezuam Daudin, Sulejmanin, Ejubin, Jusufin, Musain dhe Harunin. Keshtu i shperblejme punemiret." (En am; 84)

Allahu xh.sh i kishte dhuruar profetit Ejub a.s.  shendet, force fizike po ashtu kishte shume miq dhe shok. Po ashtu Allahu xh.sh Ejubit a.s. i kishte dhuruar pasuri te shumta;
-Ai dispononte toka te pafundme  te cilat i mbillte me elb e grure.
-Dispononte qindra puntore
-Gezonte shendet te plot dhe ishte shume i forte pervec kesaj edhe i bukur.
-Kishte nje grua fetare dhe te bukur.
-Rrethohej nga shume shoke
-Te gjithe njerezit e respektonin dhe e donin.
-Kishte bageti, te imta dhe kashe pune te pa numerta.
-Kishte 7 djem dhe 7 vajza

Allahu xh.sh. ishte i kenaqur shum me profetin Ejub a.s., disa komentus te Kur'anit, dijetar islam percjellin se ; Shejtani i paska thene Zotit; Mos u gezo me robin tend qe te falenderon e te adhuron ty, pasi Ti i ke dhene shum miresi e pasuri prandaj te adhuron e te falenderon. Bej te kunderten e saj dhe shiko a do jete falenderues njesoj apo jo. Allahu xh.sh i ka then; E dija se do me thoje kete por edhe kjo do te ndodh, pra kam per tia hek pasurin dhe mirsist qe kishte.

Pas 50 vitesh (diku thuhet me pak) Allahu xh.sh e sprovoj Ejubin a.s. ne te gjitha keto miresi qe permenda. Pas gjithe ketij pushteti te pasur, jete te gezuar dhe te lumtur, te mbushur me femije, shoke dhe njerez qe e duan si dhe te shendetit te plote filluan sprovat dhe fatkeqsite.

Faqtkeqsia e pare erdh tek pasuria , ku Allahua xh.sh. ia mori gjithe pasurin qe dispononte duke u kthyer keshtu nga nje njeri i pasur ne te varfer.

Tokat qe mbillte u kthyen ne shkretetire ku nuk mbite me gje.

Nuk kalon shum kohe dhe i vdesin te gjithe femijiet.

Me pas humbi te gjithe kafshet qe posedonte. Humbi te gjithe pasurin.

Sprova e radhes ishte se u detyrua te heq te gjithe puntorin qe punonin per te.

Pas gjithe ketyre Allahu xh,sh e sprovi Ejubin a.s. me nje semundje te rend e cila e lodhi aq shume saqe nuk u grit nga shtrati .
Semundja ishte aq e rende saqe krimbat kishin filluar te ze vend ne trupin e tij. Nga frika se mos eshte semundje ngjitse njerezit u larguan nga ai. Te gjithe e braktisin me perjashtim te bashkeshortes se tij e cila perkujdesej per te. Gjendja filloj te perkeqsohet dhe bashkeshortja e Ejubit filloj te shes kursimet e shtepis , me vone fillon te punoj per te siguruar jeten.

Kjo gjendje vazhdoi keshtu per 18 vite. Sipas transmetimeve fjalet me te shumte qe degjoheshin tek Ejubi a.s. ishte fjala: "El hamdu lilah!" Nje dit i thote bashkeshortes; Mos u merzit, vazhdojm te jemi rob te bindur ndaj Allahut xh.sh.

Profeti Muhammed a.s. ka thene; "Durimi eshte drite."

Allahu xh.sh. thote: "Kerkoni ndihme me durim dhe namaz. " (El Bekare; 153) "O ju qe besuat! Beni durim..." (Ali Imran; 200)

Ndersa ne nje keshill te tij profeti Muhammed a.s. ka thene; "Dijeni se fitojra eshte tek durimi."
Po ashtu profeti Muhammed a.s. ka thene: "Njeriut nuk mund ti jepej nje miresi me te madhe se sa durimi."

Sipas disa transmetimeve kemi se shejtani ishte lodhur me durimin e Ejubit a.s. dhe per kete kishte kerkuar ndihmen e shejtaneve te tjere te cilet i than; Si e nxorre Ademin nga xhenneti? shejtani tha; duke perdorur te shoqen. I than: Atehere bej te njejten gje edhe me Ejubin.
Keshtu shejtani nje dite paraqitur tek dhoma e Ejubit a.s. ne formen e nje udhetari ku i thote: Shkaku qe ti je ne kete gjendje jam une. Qe te sherohesh hiq dore nga durimi dhe ibadeti qe ben. Ejubi a.s i thote: Zhduku o i poshtur duke e perzen nga dhoma. Jasht takon bashkeshorten e Ejubi a.s. te ciles filloj ti thote; Ku e ke bashkeshortin; ajo i thot: ai , i semuri i shtrire (duke shprehur lodhjen e saj). Shejtani filloj duke ia prish durimin, duke ia kujtuar jeten e te tjereve, dhe ne fund i thote ; si do vazhdosh keshtu? deshiron qe ai te sherohet ? Ajo i thot; po. Shejtani i thote ; qe te sherohet , ai duhet te bej kurban per mua. (diku thuhet nje lekur)duke qe te heq dore nga durimi. Keshtu e fryer nga shejtani pas 18 vitesh guaja i thote Ejubit a.s.;

-A je profet i Zotit? (I derguari i Zotit)
-Ejubi; Po!
-Gruaja; Perse nuk i drejtohesh me lutje Allahut xh.sh qe te sheroj dhe te nxjerr nga kjo gjendje ku ndodhemi?
-Ejubi; Sa vite kemi jetuar te lumtur, bollek e te shendetshem?
-Gruaja; 50 vite
-Ejubi ; Sa vite kam qe jam ne kete gjendje (i semur), pa luksi e pasuri?
-Gruaja; Me sa me kutojet, 18 vite, (diku tjeter permenden 7 vite)
-Ejubi: Nese Zoti na dhe te mira per 50 vite , perse te mos durojme vuajtje po aq vite? Prandaj, nuk bej lutje, derisa sa te vuaj aq vite sa kam jetuar ne te mira! dhe tha: El hamdu lilah!

Bashkeshortja u zemerua me Ejubin a.s. pasi nuk e mori parasysh keshillen e saj, dhe tha;
-Gruja; Deri kur do vazhdojme keshtu? dhe tha dicka qe sduhej thene. Filloj disi si nje perplajse mes ciftit.
-Ejubi; E mjera ti, deshiron te largohesh nga meshira e Zotit? Po u sherova do te gotas 100 here.
Vuajtjet filluan te shtohen, tashme bashkeshorten e Ejubit a.s. nga frika se mos ajo u ngjet semundjen e Ejubit a.s.  nuk e pranonin me ne pune.
Ejubin a.s. e braktisen te afermit, njerezit me perjashtim dy shoket e tij te ngushte qe e vizitonin.

Tregohet se nje dite dy shoket e Ejubit a.s. po bisedonin mbi gjendjen e tij dhe njeri tha;
-Ejubi ka bere gjynah te madh te cilin Allahu xh.sh nuk e fal. Shoku tjeter thot; Pse e thua kete? shoku i pergjigjet; A nuk e shikon se ne cfare gjendje e vuatje eshte Ejubi? Zoti nuk po e sheron qe 18 vite si mos ta mendoj kete?
Pas kesaj bisede dy shoket shkuan per vizit tek Ejubi a.s., shoku i dyt i thote Ejubit ;
-E di cfar ka thene ky (shoku im)?
-Ka then se Ejubi ka bere ndonje gjynah te madh qe eshte ne kete gjendje.
Pas kesaj Ejubi a.s. u betua duke thene:
"Nuk eshte e vertet. Ajo qe kam bere eshte; Kur shikoja dy njerez qe ziheshin , shkoja ne shtepi dhe e lusja Allahu xh.sh qe t'i patoj, gjithashtu jepja sadaka per ata, me qellim qe te mos thyheshin urdherat e Allahut xh.sh mbi toke.(Hakemi)

Ashtu kur, merzitia Ejubit a.s . ishte shtuar, nje dite bashkeshortja i sjell ushqim me shum se heret e tjera. Ejubi a.s. e pyet; ku e ke marr kete ushqim? Po ajo nuk tregoj, pas kembenguljes se Ejubi a.s. bashkeshortja i tregon se kishte prere gershetat te cilat i kishte shitur dhe me to kishte bler ushqimin.
Pasi Ejubi a.s. u bind qe gjendja kishte shkuar aty ku nuk mban me ju lut Allahut xh.sh ashtu ne vetmi duke thene: "Edhe Ejubi e luti Zotin e tij, se mua me ka prekur e keqja dhe Ti je meshiruesi me i madh.  (El Enbija; 83)

Pas lutjes qe Ejubi a.s. i beri Allahut xh.sh, Allahu xh.sh thot ne Kur'an: "Ne iu pergjigjem atij nga meshira Jone, ia hoqem ato veshtirsi qe kishte." (El Enbija; 83)

Allahu xh.sh. i thote Ejubit a.s; "Bjeri me kembe tokes." (Sad; 42)

Me ta goditur token , ne ate vend doli uje. Allahu xh.sh. i thote Ejubit a.s.: "Ky eshte uje i ftohte per tu lare dhe per tu pire." (Sad, 42)

Ne ate uj Ejubi a.s. piu dhe me ate uje u la. Pasi Ejubi a.s. piu ujin dhe u la, ai u sherua nga cdo lloj semundje. Gjen e pare qe zoti i ktheu Ejubit a.s. ishte shendeti dhe rinin e tij.
Kur u kthy bashkeshortja ne shtepi, me te shikuar u habit dhe tha: Mos e ke pare gje Ejubin a.s. pasi ti i ngjan shum atij para se te semurej?
Ejubi a.s. i thote: Nuk me njeh?
Gruja i thote : Jo!
Ejubi a.s. i thote; Jam une, Ejubi!

Pas kesaj Allahu xh.sh Ejubit a.s. i ktheu pasurin. Profeti Muhammed a.s. ka thene:
"Zoti dergoi ret tek tokat  e Ejubit te cilat i mbillte me grure. Rete  hodhen flori derisa u mbush vendi. Ndersa tek toka qe mbillte elb hodhi argjend."

Tregohet  se nje dite Ejubi a.s ishte duke u la (thuhet tek nje lum), Allahu xh.sh i leshoj disa karkaleca te florinjte. Ai filloj te mbush robat. Kete ngjarje e tregon keshtu Profeti Muhammed a.s.:

"Ndersa Ejubi a.s. po lahej , Zoti dergoi nje re karkalecash qe ran pran tij. Ejubi i shikoj se ishin prej floriri. Atehere Ejubi a.s. mori rrobat dhe filloi ti mbushe me karkalecet e florinjte. Allahu xh.sh i thote Ejubit a.s.:
"O Ejub! A nuk te dhashe pasur qe te mos kesh nevoj per keto qe shikon?
Ejubi a.s. tha: Sigurisht o Zoti im, por une nuk ngopem me bereqetin Tend." (Buhari)
Po ashtu edhe bashkeshortia e Ejubit a.s. u kthye e re ashtu sic ka qene para 18 vitesh, dhe kjo si shperblim per besnikerin e treguar ngaj Ejubit a.s.
Allahu xh.sh thote: "Dhe Ne ia kthyem familjen dhe dyfishin e saj." (El Enbija; 83) Pra ato u shtuan me femije edhe me shume sec kishin pasur me pare. Ato linden 26 djem e vajza.

Me pare Ejubi a.s. ishte betuar se kur te sherohet do e godiste bashkeshorten 100 here, e pere kete ai ishte penduar pasi bashkeshortia e tij ishte treguar besnike dhe durimtare, Zoti i thot Ejubit a.s. qe te marr 100 vije bari dhe ta qelloje me to vetem nje here gruan e tij. Allahu xh.sh. thote:"E merre me doren tend nje deng me fije bari dhe bjeri me to, e mos e thyej betimin."(Sad; 44)

Shembullin e Ejubit a.s. ne durim , e ka ndjekur edhe Bishr, qe sipas dijetareve islam thone se ka qene djali i Ejubit a.s. Bishr u njoh si njeri i cili ndihmonte nevojtaret dhe per kete e quajten Dhulkifl.

Pergatiti
Gezim Kopani


Ju mund te lexoni: Jeta e profeteve


_____________
Hytmbe e mbajtur ne xhamin e qytetit Puke . Date; 05 janar 2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com