March 29, 2022

Ramazani , Pranverë e shpirtit


RAMAZANI, PRANVERE E SHPIRTIT 


ALLLAH...po filloj kete shkrim duke permendur emrin tend, emrin me te bukur ne bote! Emer me te cilin shpirti ndjen paqe, frymezohet, merr fryme thelle dhe gjen motivim per te jetuar. E pikerisht emri ALLAH permbledh ne vetvete te gjitha arsyet pse njeriu, qenie e krijuar nga dashuria e Tij , jeton Allah. Njeriu eshte aq i dobet perpara Teje, sa edhe gjithe jeten te shkruaj per madheshtine Tende dhe mirenjohjen ndaj Teje, perseri shpirti nuk ndihet i plote duke shikuar miresit qe Ti na i fal çdo dite.
Ja ALLAH! Perulem para madheshtise, bukurise, fisnikerise, meshires dhe fuqise Tende! 
Po vjen pranvera ALLAH, dhe dalengadale po çel nje lule qe mezi pres ta nuhas aromen e saj te kendshme dhe fale saj te mos largohem kurre nga meshira e Zotit Tim! Po po, po flas per RAMAZANIN, muajin e paqes dhe meshires ku besimtari synon qe mes shpreses e Zotit te fundose varken e gabimeve dhe peshorja te anoje nga miresit.
Njeriu nga RAMAZANI perjeton ndjenjen e faljes hyjnore, por jo vetem. Ne kete muaj te begate, ku Meshireberesi, Fuqiploti , ALLAHU nderthuri sakrificen me embelsin e Islamit.
Ne RAMAZAN njeriu kupton dhe bashkohet me ndjesine e njerezve qe vuajne per te ngrene e qe kurre nuk ankohen, madje nderojne Zotin me lutjet e tyre. Ky muaj i shenjte ku mblidhen besimtaret e lumtur dhe bashkojne duart per te falenderuar Allahun me lutjet e tyre qe burojne nga zemra dhe qe Iu jep atyre mundesin te shijojne iftarin te gjithe sebashku me deshiren qe çdo vit te zgjerohet rrethi i besimtareve qe kerkojne meshiren e ALLAHUT. Njeriut çdo dite me shume i shtohet bujari dhe miresite e sadakate dhurohen ne emer te Zotit.
"AGJERIMI ESHTE MBUROJE", prandaj frika dhe pengesa nuk ekzistojne ne fjalorin ISLAM. 
"KA SHPERBLIME SHPIRTERORE PERKATESE PER TE GJITHA ADHURIMET DHE VEPRAT E MIRA. SHPERBLIMI PERFUNDIMTAR OSE ME KRYESOR QE PRET PERSONI I CILI AGJERON VETEM PER TE FITUAR KENAQESINE E ALLAHUT ESHTE VETE ALLAHU" Fraza ku zemra e muslimanit çohet peshe dhe duke i atribuar Zotit çdo veper, synin devotshmerine. "MUAJI I RAMAZANIT ESHTE AI NE TE CILIN U ZBRIT KUR'ANI SI UDHERREFYES PER NJEREZIT. ADHURIMI E PASTRON SHPIRTIN NDERSA AGJERIMI E NDRIÇON ZEMREN. NDRIÇIMI I ZEMRES DO TE THOTE SE PER TE PARE ZOTIN. NA ÇELET DERA E ENDRRAVE TE BUKURA"
Po eshte e vertet qe jame e sigurt qe çdo agjerues do fliste me ore te tera dhe me endje per muajin ku Zoti na dha mundesin te ujisim rrenjet e ISLAMIT ne zemer.
Le te jemi muslimanë te devotshem dhe te germojme fort ne shpirt e zemer per te shfaqur hapur dashurin qe kemi per Ate qe nuk nguron kurre duke na dhene te mira, per Ate qe eshte me ne, ne çdo hap. Per Ate qe  na dha mundesine te tregojme pendesen per gabimet tona dhe te na falen ato nepermjet muajit te shenjte, RAMAZANIT, per ALLAHUN! Le te jete RAMAZANI shprese per ju.
ZOTI JU MESHIROFTE !

Nga Ersila LUSHA 

Mars 2022

March 24, 2022

Për ngushëllim në familjen Ademi në Podujevë - Kosovë

Fotografi e bere gjate vizites per ngushellim ne falijen Ademi , Bradash - Podujev

Me date, 22 mars 2022 isha ne familjen Ademi per te shprehur ngushellime per ndarjen nga jeta te hoxhes se nderuar H.Adem Ademi. Pas lutjes per hoxhe Ademin vura ne duke pune qe ai ka bere ne Puke duke shprehur mirenjohjet me te veçanta per punen dhe kontributin e çmuar ne ringritjen e besimit islame ne Puke nga viti 1992-1995. Pas vizites per ngushellim sebashkue me Ramiz Zeken (i cili eshte daja i femijeve), babain tim Qazim Kopani dhe muezinin e xhamise se fshatit Bradash kryem edhe faljen e namazit te xhenazes H.Adem Ademi Allahu e meshirofte me xhennet!

 Gezim KOPANI 

Haxhi Adem Ademi lindi fme date; 09.05.1966 ne fshatin Bradash te Podujeves dhe vdiq me 21.03.2022.

Pas faljes se namazit te xhumas ne xhamin e fshatit Fierze te Tropojes dt. 28.11.2014
Ne foto Gezim Kopani sebashku me imamin Adem Ademi djali i tij etj 

Puna e mirë dhe sadakaja

Gezim Kopani (Myfti i Pukes) 


PUNA E MIRE DHE SADAKAJA

Allahu xh.sh. thote: "Ska dyshim se ata qe besuan dhe bene vepra te mira, e falen namazin dhe e dhane zekatin, ata i pret shperblim i madh te Zoti i tyre, ata nuk do te kene asnje frike as brengosje." (Bekare;277) Ne nje ajet tjeter Allahu xh.sh. thote: Ska dyshim se punet e mira i fshijne punet e keqia. Kjo eshte nje keshille per ata qe duan te kujtohen." (Hudë; 114) Ndersa ne nje ajtet tjeter Allahu xh.sh. thote: "...Veprat e mira (qe jane te vijushme apo te perjetshme) jane shperblimi me i mire te Zoti yt dhe jane shpresa me e mire." (El Kehf;46)

Siç shikohet nga ajeti Kur'anor Islami meson njerezimin ne kryerjen e puneve te mira me qellim afrimin me Allahun xh.sh. dhe dhenien ndihme ndaj njerezve. Ne islam berja e puneve te mira quhet hajrat ose ameli salih ndersa ndihma e njerezve sipas mundesis quhet sadaka. Gjithsesi keto jane nje nga shpjegimet se cfare eshte puna e mir dhe cfare eshte sadakja pasi nese tema do ishte vetem per punen e mire do beja shtjellim me te zgjeruar po ashtu dhe per sadakan. Allahu xh.sh. ne shume ajete te Kur'anit permend punen e mire. Ne Kur'an Allahu xh.sh. e permend keshtu punen e mire: "Ata prej jush qe besojne dhe bejne vepra te mira" (En Nur; 55), "E kush flet me bukur se ai qe fton njerezit te besojn Allahun xh.sh. dhe ben vepra te mira..." (Fussilet; 33) etj.
Ndersa profeti Muhammed a.s. ka folur shume mbi punen e mire dhe sadakan. Madje ne nje hadithe Profeti Muhammed a.s. u drejtohet besimtareve duke u thene: "Shpejtoni te beni vepra te mira!"(Muslim) Ndersa ne nje hadith tjeter profeti Muhammed a.s. thote: "Nxitoni te beni pune te mira para se te shfaqen sprovat.." (Muslim) Ndersa ne nje hadith tjeter thote: "Ki frike Allahun kudo qe te ndosh, sepse Allahu eshte kudo edhe nese je vetem. Allahu eshte pran teje. Nese ben nje pune te keqe, menjehere pasoje me pune te mire, se puna e mire e fshin te keqen dhe me njerezit sillu mire."  
Berja e veprave te mira per hire te Allahut xh.sh. jane miresi, pasi veprat e mira te afrojne me Allahun xh.sh. Nderkohe nje hadithe tjeter profeti Muhammed a.s. thote: "In Allahe la jendhuru ile suverikum ve emvelikum ve lakin jendhuru ile kulubikum ver eamelikum. d.m.th; "Allahu xh.sh. nuk shikon pamjen (e njerezve) dhe pasurin tuaj, por shikon veprat dhe zemrat tuaj." (Muslim)

Prandaj, duhet punuar qe veprat dhe zemrat te jene te pastra. Nese veprat dhe zemrat tona jane te pastra atehere edhe punet tona do jene te mire, te hajrit. Po ashtu edhe dhenia e sadakase.
Mos te harrojme kur te vdesin njeriu , me te do qendroj vetem punet e tij. Asnje gje tjeter nuk do i bej dobi. Te gjithe do ta lejn. Ne nje hadithe profeti Muhammed a.s. ka thene; "Te vdekurin e percjellin tre gjera. Dy kthehen dhe nje qendron me te. E percjell per ne banesen e fundit; 1. familja, 2. pasuria dhe 3.puna e tij. Dy te parat kthehen dhe me te do qendroj vetem vepra e tij." (Muslim)

Nje rast e kan pyetur profetin Muhammed a.s; O i derguari i Allahut xh.sh. cili eshte njerium me i mire? Profeti Muhammed a.s. i eshte pergjigjur duke i thene: "Ai qe e ka jeten e gjate dhe ben vepra te mira." (Tirmidhi)

Ndersa ne nje hadith tjeter profeti Muhammed a.s. thote: "Allahu xh.sh. ka thene: "Roberit e mir qe bejne pune te mira , kam pergatitur per ta gjera qe syri nuk i ka shikuar, veshi nuk i ka degjuar dhe mendja nuk i ka imagjinuar." (Muslim) 

Qe veprat e mira te llogariten ne peshoren e Allahut, njeriu qe kryen vepren e mire duhet te kete besim ne Allahun xh.sh. Ndaj ato qe me besim ne Allahun xh.sh. bejne vepra te mira Allahu xh.sh. do i jap te mira ne kete bote, ne jeten e varrit dhe ne boten tjeter.

Allahu xh.sh. thote; "Kush ben vepra te mira, qofte mashkull ose femer, e duke qene besimtar, Ne do t'i japim atij nje jete te mire (ne kete bote), dhe ne boten tjeter do tu japim shperbimin me te mira per veprat e tyre." (En Nahl; 97)

Profeti Muhammed a.s. thote: "Kush e nis diten me pune te mire (hajr) dhe e mbyll me pune te mire, Allahu xh.sh. urdheron meleket duke u thene: "Ndermjet atyre dy puneve te mira mos i shkruani robit tim gjynah." (Taberani)

Berja e puneve te mira, dhenja e sadakas etj jane nje nga shenjat se Allahu xh.sh. ate person e do. Per kete kemi hadithin e Profetit Muhammed a.s. qe thote: "Kur Allahu xh.sh. i deshiron miresin nje personi, atehere Allahu xh.sh. i mundeson atij te bej miresi (sadaka, vepra te mira). Te pranishmit pyeten; Si e realizon Allahu xh.sh. kete? Profeti Muhammed a.s. tha: "Allahu xh.sh. ia ben te mundur robit te tij qe te kryeje pune te mire para se ti vije vdekja." (Tirmidhi)  Duhet te kemi parasysh; puna e mire duhet te kryehet me nijet te paster, ja sa per te thene. Ndaj Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Puna me e mire eshte ajo pune e cila kryhet me qellim te mire dhe te sinqerte." (Hakimi) Ne nje hadith i cili perforcon rendesin e qellimit dhe sinqereteti tregon se Profeti Muhammed a.s. ka thene; "Sinqeriteti te dergon ne te mire, nderesa e mira te dergon ne xhennet." (Buhari) Ndersa ne nje hadith tjeter Profeti Muhammed a.s thote: "Njeriu i sinqerte i Allahut xh.sh., edhe kur gabon, i kujtohet gabimi qe ka bere dhe merzitet. Kur Allahu xh.sh. e shikon te merzitur per shkak te gjunahut qe ka bere, vendos tia fal gjynahun para se ai te vendos te pendohet me namaze e agjerim." (Ebu Hurerjre)

Ne nje hadith profeti Muhammed a.s. thote se Allahu xh.sh. ka thene: "Robi im vazhdon te me afrohet me vepra vullnetare derisa Une (Allahu) ta dua. Kur Une e dua ate, Une jame degjimi i tije me te cilin degjon, shikimi i tij me te cilin shikon, dora e tij me te cilen godet dhe kemba e tij me te cilen ec. Nese do me kerkon dicka nga Une (Allah) do t'ia jepja." (Buhari)
Per ta kuptuar drejt ate se cfare eshte dashuria e Allahut per dike kemi tramsetimin nga Ebu Hurejra r.a. i cili thote se Muhammedi a.s. ka thene: "Kur Allahu e do dike nga roberit e Tij. Allahu thirr melekun Xhebrail dhe i thote: Une e dua filanin, keshtu qe duaje edhe ti. Edhe meleku Xhebrail do e doj ate, dhe ne te njejten kohe u melekeve te tjere te qiellit: Allahu e do filanin , keshtuqe duajeni edhe ju. Ne kete menyre edhe meleket e qiellit doe e duan ate. Ky njeri (filani) behet i dashur edhe nga banoret e tokes. Nese Allahu e urren dike nga roberit e tij, therret Xhebrailin dhe i thote: Une e urrej filanin, ndaj urreje dhe ti. Ashtu do bej meleku xhebrail dhe vijon tju tregoj melekeve te qiellit duke u thene: Allahu e urren filanin keshtuqe urrrejeni edhe ju. Ashtu do bejne edhe meleket e qiellit te dynjas po ashtu edhe banoret e tokes." (Muslim)
Profeti Muhammed a.s. e kishte zakon qe naten te falte namaz vullnetar (nafile). "Nje rast Aishja r.a. e pyeti: Pse vazhdimisht fal namaz vullnetar naten kur Allahu xh.sh. ti ka falur gjunahet e kaluara dhe te ardhme? Muhammedi a.s. ju pergjigj: A mos te jem rob falenderues ndaj Allahut?" (Buhari)

Ndonje ben pyetje; Cfare quajme pune te mir? Pune e mir ose e hajrit, jane ato pune te mira te cilat e knaqin Krijuesin e gjithesise. Keto pune quhen ameli salih, pra pune te mira sepse te afron me Allahun xh.sh, por njekohesisht nepermjet punes se mire njeriu ben miresi dhe krijesave te tjera ne toke. Pershembull; vendos te ndertosh nje ure per hire te Allahut xh.sh, dhe kjo ure u sherben njerezve, ose vendos te besh nje bunar uji qe njerezit te pijne uje. Nepermjet kesaj pune te mire, je bere shkak tju shuash etjen njerezve te cilet me pare nuk kan pas bunar uji (kroje). Per kete Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Sadakja me e mire eshte t'ju japesh uje te eturve." Ose ne nje hadith tjeter profeti Muhammed a.s. ka thene: "Largoni nga rruga ate qe pengon njerezit (pra qe ju rezikon jeten) sepse ai qe e ben kete do ti shkruhet si sadaka." (Buhari)

Kushdo qe deshiron te jet nga njerezit e mire, nga ato qe japin sadaka atehere duhet ti drejtohesh Allahut me lutje. Per kete profeti Muhammed a.s. ka thene: "Lutuni per risk duke dhene sadaka." Duhet te kemi parasysh se puna e hajrit, nuk behet vetem me vlera monetare, ajo behet duke pasur morelin e larte, sjelljen e mire etj. Per kete Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Miresi eshte te kesh sjellje te mire, ndersa gjynah eshte zilia, ajo qe te bren shpirtin." (Muslim) Ndersa hadithi tjeter thote: "Eshte sadaka te shikosh vellaun tend i buzeqeshur." (Buhari) 
Nuk duhet harruar hadithi tjeter i Profetit Muhammed a.s. qe thote; "Vertet per shkak te gjynaheve qe njeriu ben, mund ti shkurtohet risku." (Ibnu Hibani) 

Puna e mire, eshte shkak qe njeriu te fitoj kenaqesin e Allahut xh.sh.  Ndaj nder punet e mira jane; dituria e mire te cilen ua meson te tjereve, femijet e hajrit, mesimi i Kur'anit per vete por dhe te tjereve, ndertimi i xhamive etj. Per kete Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Nder veprat e mira te cilat do e shoqerojne njeriun edhe pas vdekjes jane; Dituria e mir te cilen ia ka mesuar edhe te tjereve, Femija i hajrit qe ka lan pas, Mesimi i Kur'ani per vete por dhe mesimin qe ua ka bere te tjereve dhe Ndertimi i xhamise." (Ibn Maxhe) Ndersa ne nje hadith qe flet mbi vleren e dhenies se sadaka profeti Muhammed a.s. ka thene: "Jepni sadaka sepse ajo do ju pengoj zjarrin e xhehenemit." (Enesi) 
Profeti Muhammed a.s. ne nje hadith thote: "Te urdheroni per pune te mira dhe te ndaloni punen e keqe, ose Allahut do dergoj ndeshkimin e Tij, e ju do e lusni Allahun, por Allahu nuk do u pergjigjet." (Ahmedi, 5/391)

Ndodhi

Ahmet Ibn Hambel tregon ndodhin e nje gruaje te varfer. "Po shikoja nje grua qe ishte lypse dhe me vete kishte djalin e saj te vogel. Ngaqe ishte diell i forte vendos ta le djalin e vogel nen hijen e pemes dhe vet doli te lypte ne rruge. Pasi i dhane nje cop buke, ajo u kthye tek djali, por nuk e gjeti aty,pasi dikush e kishte marr. Vetem ate djal kishte pas dhe filloj te qaje me ze. Ne ate moment vjen nje person edhe me i varfer se ajo dhe i thote gruas qe qante: Kam dite qe nuk kam futur gje ne goje, mund te me japesh ndonje gje? Ajo e shikoj dhe ia dhe buken qe ia kishin fal dhe perseri vazhdoj te qante. Pas nje kohe te shkurte vjen nje person me djalin e saj perdore. Ajo e gezuar u ngrit dhe i tha: Çfare do me djalin tim? Ai i tha: E mara kete femije qe ta shisja per skllav, por gjate rruges nje ze i brendshem me thoshte: Si do te ndihesh ti nese do ta merrnin femijen tend e ta shisnin per skllav? Prandaj erdha per ta sjell. Gruaja ishte besimtare e madhe, dhe e kujtoj miresin e Allahut dhe tha: O Zot ! Ti je i Lavdishem! Je aq i madhe sa nje kafshate buke e shperblen me djalin e kthyer."

Ne nje hadith profeti Muhammed a.s. ka thene: "Mos neglizhoni asnje pune te mire sado e vogel qofte ajo, madje edhe sikur njeriun qe ka hall ta prisni me fytyre te qeshur. Ndoshta kjo ia lehteson vuajten e tij." (Muslimi)


Profeti Isa a.s. dhe gjarperi i zi

Nje dite profeti Isa a.s. arrin tek nje fshat. Ne fshat jetonte nje ngjyrues rrobash per te cilin gjith banoret e fshatit kishin pakenaqesi pasi bojagjiu i cili teksa ngjyroste rrobat ne ujin e perrojit te fshatit, uji merrte ngjyren e bojes duke shkaktuar probleme ne perdorimin e ujit. Kur banoret e fshatit mesuan se ne fshat ka arritur i dashuri i Allahut, profeti Isa a.s. te gjith u bashkuan dhe ju ankuan profetit Isa a.s. per ngjyruesin e rrobave. Banoret e fshatit kerkuan nga Profeti Isa a.s. qe te bente nje dua nepermjet te ciles ti vije vdekja e te mos na shqetesoj me. Profeti Isa a.s. pranoj dhe beri lutjen: O Allah! Dergoj gjyruesit te rrobave nje gjarper te zi i cili tia marr shpirtin! Si cdo here gjyruesi i rrobave del nga shtepia dhe me vete merr tre cop buk, bojra dhe rrobat dhe ulet ne breg te perrojit dhe fillon te ngjyros rroba. Ne kete momen i vjen nje njeri i mir qe adhuron Allahun, dhe pasi i jep selam ngjuruesit te rrobave i thote: Jam shum i uritur, prej kohes as nje grimc buke nuk ka ngren, ke ndonje gje per te ngren? Ngjyruesi menjeher fut doren ne çante dhe i jep nje cop buk. Njeriu i uritur i thote: Allahu ti falt gjynahet ! Ngjyruesi i rrobave i jep njeriut te mir edhe copen e dyte te bukes. Njeriu i mir i tha: Allahu ti fal gjynahet e shkuara dhe te ardhmet! Pas kesaj ngjyruesi i jep edhe copen e trete te bukes. Njeriu i mir i tha: Allahu te befte banor te xhennetit ! Si cdo here ne aksham ngjyruesi i rrobave kthehet ne fshat. Fshataret u habiten pasi lutja e Pejgamberit pranohet, nderkohe ngjyruesi i rrobave vazhdon te jetoj. Per kete shkak fshataret shkuan perseri tek profeti Isa a.s. ku i treguan se ngjyruesi eshte gjall! Profeti Isa a.s. ua kishte then: Silleni ate tek une. Fshataret e paraqesin ngjyruesin para profetit Isa a.s. i cili e pyet: O ngjyrues rrobash! Cfare pune te mire ke bere sot ? Ai i pergjigjet: Buz perrojit u takova me nje njeri te mir i cili me kerkoj te ushqeja. Sa here qe i jepa buk ai lutej per mua. Kur e kuptoj mirsin qe ngjyruesi i robave kishte bere i kerkoj ngjyruesit profeti Isa a.s. i kerkoj te sjell çaten e bukes. Ngjyruesi sjell çante dhe profeti Isa a.s. i kerkoj qe ta hap. Kur e hap çanten shikon nje gjarper te zi. Te gjith habiten. Profeti Isa a.s. i afrohet gjarprit te cilit e pyet: O gjerper i zi! Na trego pse nuk e mbyte kete njeri? I turperuar gjarperi i pergjigjet: O Isa , pejgamber i Allahut ! Per te kryer punen qe mu ngarkua hyra ne çanten e ngjyruesit te rrobave, mirepo ai u takua me nje njeri te mir qe adhuronte Allahut dhe i kerkoj ngjyruesit ushqim. Ngjyruesi ia dhe gjith buken qe kishte dhe ngopi njeriun besimtar. Per kete miresi, njeriu i mire beri tre lutje per ngjyruesin e rrobave pran te cilit qendronte nje melek qe thoshte: Amin! O Allah pranoje lutjen njeriut besimtar! Ne keto çaste Allahu zbret nje melek i cili me frerë ma mbylli gojen, ndaj nuk munda ta mbys ngjyruesin. Profeti Isa a.s. ju drejtua ngjyruesit duke i thene: Allahu te ka fal per ate qe ke bere por tani e ne vazhdim mos shqeteson ma banoret e ketij fshati."

Tregohet se kishte qenje nje tregtar nga Beni Israilet. Ai dallohej nga tregtaret e tjera pasi kur shikonte qe njerezit qe i kishin marr borxh dhe nuk kishin mundesi tia kthenin ate, ai ua falte borxhet. Kur vdiq Allahu e pyeti: "O robi im cfare pune te mire ke bare? Ai tha: Nuk me kujtohet te kem bere ndonje pune te mire me perjashtim te nje tradite timen qe kam pas. Kush shikoja borxhlit e mij qe nuk kishin mundesi te me kthenin borxhin ua falja borxhin. Allahu i thote: Ti je treguar bujar me krijesat e mia, ndersa Une jam Bujari i te gjithe bujareve. Ti kam fal gjynahet e tua."

Ne fund e mbyll me nje hadith te profetit Muhammed a.s. qe thote: "Kush deshiron xhennetin e Allahut, le te nxitoje ne berjen e veprave te mira.

Allahu xh.sh. na beft prej njerezve pune mire, dhe qe japim sadaka per hir te Allahut xh.sh. !

Nga Gezim KOPANI (Myfti i Pukes) 

__________
Hytbe e mbajtur ne xhamin e qytetit te Pukes me dt;18 mars 2022

March 16, 2022

Vizitë në Bashkësin Islame të Prizrenit

Gjate vizites ne Bashkesin Islame te Prizrenit (10 mars 2022)

 
Me date 10 mars 2022 zhvillova nje vizite ne Keshillin e Bashkesise Islame te Prizrenit ku u prita nga kreu i saj Besim ef. Berisha. Gjate takimi fola mbi veprimtarit e Myftinise Puke dhe bashkepunim mes Myftinise Puke dhe KBI Prizren. Ndersa kreu i KBI Prizren Besim ef. Berisha vlersoj viziten dhe shprehu vlersime per punet qe behet nga Myftinia e Pukes.

Me poshte ju paraqes postimin e bere ne faqen zyrtere te KBI Prizren


Link; https://www.facebook.com/KBI.Prizren/photos/a.909818202406600/4822410957813952/

March 09, 2022

Qyteti i Pukës në bardhësin e dëborës

 


Mesazh urimi me rastin e 8 marsit, festes se gruas

Shume te dashura nena dhe motra!
Sot ne kete dite te shenuar te 8 marsit kam kenaqesin e vecante te uroj nenat, grat dhe motrat tonae gezuar festen e 8 marsit! Le te jete kjo dite reflektim per te gjithe, pasi dashuria, respekti dhe miresjellja ndaj nenave , motrave tona te mos jete vetem ne nje dite, por gjate gjithe jetes.
Dashuria dhe miresjellja ndaj nenave, grave dhe motrave tona behet kur ato jane te barabarta, te arsimuara dhe te vlersuara. Mesimet islame na mesojne per sjellje te mire dhe me dashur ndaj nenes. Kete gje e ka bere te qarte Allahu xh.sh. ne Kur'an ku thote: "Ne njeriun e kemi urdheruar per sjellje te mire ndaj prinderit te vete, sepse nena e vet ate e barti me mund pas mundi dhe pas dy viteve ia ndau gjinin. E porositem te jeshe mirenjohes ndaj Allahut dhe ndaj dy prinderve te tu, sepse vetem tek Allahu eshte kthimi juaj." (Llukman; 14)
Ndaj dhe nje here gezuar 8 marsin, Allahu ju dhente shendet e çdo te mire ne jete!

Gezim KOPANI

E marte, 08 mars 2022

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com