June 30, 2020

Vizite shtepise se Kol Bib Mirakaj , Iballe

Tek shtepia e Kol Bib Mirakaj Iballe - Puke

Me shoqerimin e Aleks Mirakaj pata mundesi te vizitoj shtepin e Kol Bibe Mirakaj ne fshatin Iballe Puke.  Sipas kusheririt te Kol Bibes, Alekesit shtepia ka pas 8 dhoma. Pas internimit te familjes se Kol Bibe Mirakes shtepia u vu ne dispozicion te shtetit. Deri vone shtepia u perdor si Stacion Policore per zonen e fshatit Iballe me rrethin.
Pergatiti
Gezim KOPANI

Qershore 2020

June 22, 2020

Burri qe theu krahun zogut dhe ndeshkimi i tij


Tregohet se ne kohen e Pejgamberit Sulejman a.s. nje zog fluturon dhe ulet ne krahun e nje burri. Burri e godet dhe ia then krahun. Zogu , shkon dhe ankohet tek Profeti Sulejman a.s.. Pasi Sulejmani a.s. e degjon therret burrin ne fjale. Sulejmani a.s. pasi degjon burrin dhe arsyen e shpall fajtor duke vendosur thyrjen e krahut te burrit. Ne çastin e ekzekutimit zogu tha: Une kete njeri e pashe nga larg, dhe kur ia pash veshjen (xhytben), shallin, mjekren mendova se ai eshte njeri i mire nga i cili te gjithe jane te sigurt dhe se ai nuk i ben keq ndonjerit, per kete arsye fluturova dhe u ula ne krahun e tij. Prandaj ne vend qe ti thyni krahun, rruajani mjekren dhe hiqjani uniformen (xhytben) dhe shallin. Zogu ne mbyllje tha: "Mua me meshtroi pamja e tij e jashtme."

Perkthyer nga : Miftar Ajdini

Pergatiti
Gezim KOPANI

Qafa (Laku) e Ballçit , PukeLaku (Qafa) i Ballçit ose Ballshi ndodhet rruges per ne fshatin Iballe,Puke. Kjo qaf ndodhet rreth 1230 m mbi nivelin e detit. Nga kjo rroge mund te shkohet ne malin e Krrabit ose sic njihet ndryshe Mida.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Fotografi e bere nga Gezim Kopani 
Dt; 19.06.2020

Halil Kopani juristi i shquar pukjan


Halil Kopani eshte nga fshati Meçe, Puke. Arsimin e pare e filloj ne qytetin e Pukes per te vazhdur me shkollen ushtarake "Skenderbej". Me pas ai vazhdon studimet e larta ne Fakultetin e Drejtesise Tirane. Si jurist i shquar ai emerohet Gjyqtar ndersa ne vitin 1998 Halil Kopani zgjedhet Anetar i Gjykates Kushtetuese. Gjate jetes se tij ai ka arritur te mbroj disa tituj duke u bere keshtu reference per shume juriste te tjere.

Ne punim... 

Pergatiti
Gezim KOPANI


Fushe Gurrë, Krrab - PukëFotografi nga
Gezim KOPANI 

June 14, 2020

Fush Kori (Meçe-Qelez,Puke)


Me pare kjo fushe me nje siperfaqje prej 60 ha ka qene mbjell me patate, bostan etj. Po ashtu ne kete vend kan qen stanet e fshatrave te kesaj zone.

Pergatiti
Gezim KOPANI
Date: 13.06.2020
Foto e bere nga Gezim KOPANI

June 03, 2020

Bogë - Shqipëri dhe Qafa e Thorës

Bogë-Albania

Fshati Bogë ndodhet ne Qarkun e Shkodres, pikerisht ne zonen e Malesis se Madhe. Sipas te dhenava thuhet se Boga eshte shume vjeter (vendbanim Ilir) etj.
Sipas regjistrave Osman te vitit 1485 Boga eshte regjistruar me dy shtepi. Me vone Boga permendet si nje nder kater Bajraket e Kelmendit.
Boga ndodhet rreth 37 km larg nga Kopliku dhe eshte e vendosur ne nje lartesi prej 900 m mbi nivelin e detit. Thuhet se emri Boge eshte emri i djaltit te dyte te Kelmendit. Boga rrethohet nga male shume te larta ku permend: 
Malet e Cardakut: 2250 m mbi nivelin e detit.
Malet e Rabes: 2222 m mbi nivelin e detit.
Me pas jane malet: Maja e Shtegut (2083 m), Radohina, Arapi, Mali i Pultines, Mali i Dragomirit, Mali i Bridashes (2187 m), Qafa e Thores qe eshe 1720 m mbi nivelin e detit.
Kjo zene eshte e pasur e shume shpella si: Shpella e: Shpella e Husit, Puci, Shpella e Zanava, Gjek Markut etj.
Fotografi: Gezim Kopani

Pergatiti
Gezim KOPANIQyteti i Pukes

Fotografi e bere ne hyrje te qytetit te Pukes, tek blloku i pese pallateve


Fotografi e bere nga xhamia Koder Hani Puke


Gezim Kopani

Thenie per Zanatin


Ustai nuk ka shtepi.

Zanatin mesoje dhe  vare ne strehe, kur te te duhet perdore.

Zanati nuk te le pa buke, po zengjin nuk te ben.

Zanati nuk ka te mbaruar.

Zanati ne mos rrjedhte, do pikoje.

S'ka zanat pa hallate.

Kur s'ke zanat, mos hyr plak ne fshat.

Meso zanat te rrosh, behu tregtar te fitosh.

Zanati eshte si thesi pa fund

Mulliri s'bluan pa uje

Para se te behesh kapiten anijeje duhet te jesh marinar.

Zanati esht byzylyk i florinjte ne dore.

Pergatiti
Gezim Kopani

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com