April 08, 2023

Do të vijnë kohëra...

Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Do te vijne kohera , kur do te keni krere te cilet pasurohet nga pasuria juaj dhe do tu mashtrojne sa here qe t'iu drejtohen juve. Kur te tillet edhe te punojne diçka, ate do ta bejne me perbuzje. Nuk do te jene te kenaqur me ju deri atehere qe do te  perfshijne ne veprat e tyre te keqija e pastaj te japin mirenjohje." (Taberani) 


Pergatiti
Gezim KOPANI 

Lutje ne muajin ramazan

Xhamia e qytetit Puke, Ramazan 2023

O Allah ! Ne kete muaj te ramazanit na prano agjerimin, ibadetet, lutjet, pendimet dhe na i fal gjynahet!
O Allah! Na mundeso te kryejme pune te hajrit! Na ruaj nga e keqja dhe nga ato qe veprojne me te!
O Allah! na ruaj nga fatkeqsit, na jep shendet dhe lumturi!

Nga hytbja e xhumas ne xhamin e qytetit Puke , ramazan 2023

Gezim KOPANI 


April 07, 2023

Sadakaja per te vdekurin


Transmetohet nga Aishja r.anha se nje person erdh tek Profeti Muhammed a.s. dhe i tha: "O i Derguari i Allahut! Nena ime ndrroi jete papritur, sikur te thoshte dicka sic eshte dhenia e sadakas, a do kete dobi nese une jap diçka ne emer te saj? Profeti Muhammed a.s. i tha: Po!" (Buhari)

Ndersa Ebu Hurejre r.anhu tregon se: Erdh nje person tek Profeti Muhammed a.s. dhe i tha: "Babai im ka nderruar jete, por pas vetes ka lene pasuri mirepo nuk la len amanet (testamet), mund te jap sakada ne emer te tij? Profeti Muhammed a.s. ka thene: Po ! (Muslimi) 

Ne kete kuader e shikoj te arsyshme te permend ndodhin e nje ligjerueseje islame.
Nje grua do shkonte per te mbajtur nje ligjerat ne nje qender islame , por nuk kishte asnje qe ta dergonte, ndaj ajo therret nje taksi e cila e dergon ne adresen qe gruaja i kishte treguar. Kur filloj te paguante taksin, taksiciun nuk pranoj ti marr paret duke i thene: Jam betuar se nuk do i marr pare ate qe do e transportoj per ne xhami, qendra islame ose spital. Ndaj nga ju deshroj qe ju te luteni per nenen time e cila vdiq tra vite me pare. Emri i saj eshte Nura. Pasi u largova dhe hyra ne ligjerat, informova te pranishmit prej te cileve kerkova qe te luteshin per ate grua. Te pranishmit te prekur per sjelljen e djalit u solidarizuan duke mbledh donacione vullnetare dhe me to te hapnin nje pus uji ne emer te asaj gruaje. 

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com