April 22, 2021

Harmonia nder fetare ne fshatin Iballe - Puke


 

Agjerimi i muajit Ramazan


 

O Allah !


 

Mesazh urimi me rastin e muajit ramazan

 

Bismilahir Rahamnir Rahim (Ne emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit) !
Te nderuar besimtar mysliman te rrethit Puke!
Kam kenaqesin tju njoftoj se neser date 13 prill 2021 fillon muaji i bekuar Ramazan. Muaj ky i cili vjen me begati, miresi, falje dhe shperblim per te gjithe agjeruesit e tij.
Ramazani eshte muaji i Kur'anit i cili na fton ne berjen e ibadeteve dhe puneve te mira.
Te nderuar besimtar!
Sot sfidat dhe problemet jane te shumta por me besim ne Allahun xh.sh si dhe duke ndihmuar njeri tjetrin do ia dalim ndaj cdo sfide apo problemi. Ne fund uroj te gjithe myslimanet, pukjanet qe ndodhen ne emigrim per shendet dhe lumturi.
Allahu ju ruajt te gjitheve!
Dhe nje here agjerim te pranuar tek Allahu xh.sh. !

Gezim Kopani
(Myfti i rrethit Puke)

Date; 12 prill 2021


April 09, 2021

Nderroj jete hoxha i nderuar H.Fejzi Zaganjori

Haxhi Fejzi Zaganjori


Te Allahut jemi dhe te Ai do te kthehemi !
Me date; 08 prill 2021 hoxha i nderuar i xhamise se Rusit - Shkoder Haxhi Fejzi Zaganjori ka nderruar jete. 
Ai ka sherbyer si imam ne xhamin e Rusit, Sekretar i Keshillit te Myftinise Shkoder, aktivist dhe pajtimtar kombetar. 
Pas viteve 1990 ai ka qene disa here per vizite dhe pune ne rrethin e Pukes duke marr pjese ne aktivitet e Myftinise Puke, falje te namazit te xhumas, hytbe, simpoziume etj.
Myftiu i Pukes Gezim Kopani i shpreh ngushellime familjes se hoxhes, xhematit te xhamise se Rusit , Myftinise Shkoder etj.
Allahu e meshirofte dhe e befte banor te xhennetit!

Ne xhamin e fshatit Reçan – Kosove

Xhamia e fshatit Reçan-Kosove

Xhamia e fshatit Reçan eshte pjese e Keshillit te Bashkesise Islame te Prizrenit. Ajo eshte ndertuar rreth vitit 1980. Me vone i eshte bere nje restaurim i jashtem me kontribut te Mursel Hududi (xhematili i xhamise).
Brenda xhamia eshte e zbukuaruar me kaligrafi islame si dhe disa zbukurime te tjera.

Pergatiti
Gezim KOPANI
                                                                                                                                            


Myftiu i Pukes Gezim Kopani me Mursel Hududi (foto e dt.04.04.2021)


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com