February 23, 2023

Vështirsit e një dimri

Ne ndihme te familjeve ne nevoj.
Fotografi e bere tek xhamia e qytetit Puke. Date; 20 shkurt 2012

Si sot me kujtohen veshtirsit e dimrit gjate muajit shkurt te vitit 2012 ku debora ne qytet arriti mbi 1.50 m. Dikush kisht nevoj per ushqime, disa per ilaçe, disa te moshuar kerkonin tju pastoheshin çatit nga debora, ndersa disa familje kerkonin dru per zjarr. Dhe pse ne kushte shume te veshtira atmosferike arritem te ndihmonin dhjetra familje, dhe mbi te gjitha u ndihmuan me ushqime mbi 200 familje. Situata u veshtirsua aq shume saqe dyqanet u boshatisen, dhe kur shkonin tek xhamia per tu fal duhej te kishim mjete per te hap hyrjen e cila vazhdimisht bllokohej. Nje nga keto dite kur po shkoja per namazin e drekes rruga per tek xhamia ishte pastruar. Me kurejshtje teksa hyra posht strehes se xhamise fillova te degjoj disa zera dhe kur arrita tek dera e xhamis u ballafaqova me dhjetra familjar te cilet kishin hap rrugen (rrajen) dhe po prisnin per ndonje ndihme. Per nje muaj u perballa me rate te ndryshme, por faleminderimet i takojne Allahut qe me mundesoi te ndihmojme shume familje.

Kujtime nga;
Gezim KOPANI

Nga shperndarja e ushqimeve per familjet ne nevoj ne Puke dhe Fushe Arrez
Fotografi te bera me date; 19 dhe 20 shkurt te vitit 2012

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com