February 05, 2023

Mësimi që Ebu Bekri r.a. mori nga Profeti Muhammed a.s.

Trasmetoj Ebu Hurejre r.a. se nje rast nje njeri kishte ofenduar me fjale te keqija Ebu Bekrin r.a ne prezence te Profetit Muhammed a.s. Profeti Muhammed a.s. per momentin u çudit por me pas qeshi, mirepo ofendimi u shtua edhe me shume. Ne kete moment Ebu Bekri r.a. ia ktheu dhe personi ne fjale ia ktheu perseri me ofendime edhe me te renda. Ndryshe nga hera e pare , Profeti Muhammed a.s. u merzit shume dhe u ngrit. Ebu Bekri r.a. i thote profetit Muhammed a.s.; Kur ai me ofendoi , qendrove i qet dhe qeshe, ndersa kur une ia ktheva ti u merzite dhe u largove. Perse? Profeti Muhammed a.s. i tha;  Ne rastin e par ishin me ty meleket te cilet ia kthenin pergjigjen ne vend. Mirepo , kur ti fillove tia ktheje pergjigjen tu afrua shejtani , dhe ti e di se une nuk qendroj me shejtanin. Me pas Profeti Muhammed a.s. tha: O Ebu Beker dije se vertet tre gjera jane te verteta; 
-Njeriu qe per hir te Allahut kalon padrejtesie qe i eshte bere, Allahu mbi kete njeri do ti jap fuqi dhe ndihmen e tij.
-Njeriu qe nepermjet dhuratave deshiron te mbaj lidhjet farefisnore, Allahu do i shtoj bereqetin.
-Njeriu qe fillon te kerkoj (ndihme) prej njerezve me qellim qete shtoj pasurin qe ka, Allahu ketij njeriu do ia shtoj varferrin.

Pergatiti
Gezim KOPANI

Ju mund te lexoni hadithe te tjera duke klikuar: Hadithe - Mesime Profetike


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com