January 14, 2018

Sulltan Abdylhamidi per Shqiptaret

"...Shqiptaret si popull gjenden ne Europe, jane vellezerit tane myslimane ne te cilet mund te kemi besim ne çdo çast, si dhe jane ushtaret tane me besnik. Nga ky popull kane dale shume ushtare dhe drejtues te jashtezakonshem. A nuk jane prej tyre edhe ata qe gjenden perreth meje?
Te qenurit e tyre shume krenare dhe respekti qe kan ndaj lirive qe ata i zoterojne me shekuj, eshte nje enderr qe ata e deshirojne. Per me teper , nese kemi parasysh edhe ndikimet e vendeve fqinje, qe kerkojne ti armiqesone ndaj nesh, atehere nevojitet qe ti falim edhe ata per shume gjera. Nese do ti ishim kunderpergjigjur çdo arme qe shkrepet ne Shqiperi, ku do te na qonte neve kjo ?"


Nga libri: Sultan Abdylhamid "Siyasi Hatiratim" Dergah Yayinlari, Istanbul 1999, perkthyer ne shqip "Kujtimet e mia nga politike" Altin Qefalia, botuar nga Logos-A, Shkup 2010, fq.86-87

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com