March 09, 2021

Pershkrimi i nates se Israsë dhe Miraxhit nga Profeti Muhammed a.s. 

Xhamia e El Aksa


Ebu Dherr r.a. pyet Profetin Muhammed a.s. mbi naten e Israse dhe Miraxhit. Profeti Muhammed a.s. nder te tjera i thote: 
"Isha ne Mekke, ne tavanin e shtepise time u shfaq nje drite e madhe e cila gati sa nuk mi mori syt. Ishte meleku Xhebrail i cili me ferkoi syt me ujin zemzem , me hapi gjoksin dhe ma pastruan zemren me nje ene te mbushur me iman (besim). 
Pastaj Xhebraili me solli nje kafshe te bardhe i cili quhej "Burak" Me pas u nisem drejte xhamis el Aksa dhe me pas drejte qiellit.
Duke ju afruar qiellit Xhebraili thote; O rojtar te qiellit hapni dyert!
Une e pyeta: Kusha jene rojtaret?
Xhemralili heshti pak e me pas me tha: Meleket!
Kur u afruam me shume, nje nga meleket kryesore te qielli pyeti: Kush jeni ju ?
Xhebraili tha: Jam Xhebraili!
Meleku i qiellit pyet serisht: Kush eshte ai qe eshte me ju?
Xhebraili i thote: Eshte Muhammedi a.s
Meleku pyet: A eshte i derguar? 
Xhebraili i thote: Po! Eshte i derguar!
Ne qiellin e pare shikova nje burre te gjate. Xhebraili me tha: Ky eshte babai yt, Ademi a.s. te cilit i dhash selam dhe ai ma ktheu selamin.
Ne qiellin tjeter takova Profetin Jahja a.s. dhe Isa a.s. Me pas Xhebraili me dergoj deri tek qielli i trete ku takova profetin Jusuf a.s. Ne qiellin e katert takova profetin Idriz a.s. Ndersa ne qiellin e peste takova Profetin Harun a.s. ndersa ne qiellin e gjashte takova Profetin Musa a.s. ndersa ne qiellin e shtate takova Profetin Ibrahim a.z.
Me pas u ngjitem deri tek vendi ne te cilin shikova fruta te medha te cilat gjithashtu kishin gjethe te medha. 
Xhebraili me tha: Kjo eshte Sidretul Munteha!
Aty shikova kater lumej, Dy lumej ishin brenda dhe dy ishin jashte. Pyeta per keto Xhebrailin i cili me tha: Dy lumejt qe jane brenda jane lumejt e xhennetit ndersa dy te jashtimit eshte lumi Nil dhe Eufrat.
Me pas u ngjithem deri tek Bejtul Mamur (shtepia e luleve). Ketu me sollen tre gota per te zgjedhur; nje me vere, nje me qumesht dhe nje me mjalt. Une zgjodha qumshtin. Me kete rast Xhebraimi a.s. me tha: Te drejten ke zgjedhur. Kjo eshte "fitrah" ajo ku gjendesh ti dhe populli yt. Me pas mu obliguan 50 kohe namazi
...." (Teksa kthehet Profeti Muhammed a.s., pejgamberet e tjere e pyusin se cfar te ka urdheruar Allahu xh.sh? Muhammedi a.s. i thote ; Me urdhero 50 kohe namazi. Disa pejgamber i thane Profetit Muhammed a.s. qe te kthehet tek Allahu xh.sh. ku ti kerkoj uljen e koheve. Dhe keshtu ndodhi derisa kohet e namazit u zbriten ne 5 kohe namazi, por qe kan vleren e 50 koheve te namazit.) (Buhari teuhid 4, Muslim, Tirmidhi etj)

Pergatiti
Gezim KOPANI 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com