December 18, 2011

Djaloshi i cili ishte i dashuruar pas nje vajze

Nje djale i ri kishte ardhur ne  deren e vajzes se padishahut duke thene se ishte dashuruar pas saj. Me te mberritur lajmi tek vajza, ajo erdhi tek dera dhe i tha djalit:
-Merri keto 1000 derhem dhe mos thuaj me nje gje te tille te demshme si per mua edhe per ty!
Djaloshi nuk hoqi dore dhe vajza, i dha nje oferte te dyte.
-Atehere merri 2000 derhem!
Me ne fund kur pazari arriti ne 2000 derhem, djali pranoi. E habitur nga nje reagim i tille vajza vijoi:
-Si me do ti mua kur syri s'te sheh gje tjeter vec parase? A e di ti se cfare denimi kane ata qe zgjedhin nje tjeter vec meje(pra qe mashtrohen pas pasuris)? Goditen dhe rrahen! Keshtu ajo e perzuri per dashurin e tij fallco.

Nje i ditur kur e degjoi kete ngjarje, i ra te fiket dhe sapo erdhi ne vete tha:
-O njerez ! Shihni se cfare u ndodh dashurive fallco ne kete bote! Imagjinoni tani se c'mund tu ndodh atyre qe pandehin se e duan Zotin, por qe u drejtohen te tjereve pervec Tij!Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com