January 09, 2013

Xhamia e fshatit Lajthize,Puke


Xhamia e fshatit Lajthize Puke (1920)

Xhamia e fshatit Lajthize eshte e vendosur ne fshatin Lajthize fshat qe sot eshte fshat i Bashkise Puke. 
Sipas te dhenave te para,kjo Xhamia eshte ndertuar rreth vitit 1910-1920.

Xhamia e fshatit Lajthize eshte e vendosur ne mes te fshatit pikerisht ne majen e nje kodre. Fare lete mund ta quajme si Xhamia e dy "anve" per vete faktin se kjo Xhami ka sherbyer edhe per fshatin Dedaj. Sipas te dhenave imami i pare i kesaj Xhamie ka qene Murat Musa i cili ka sherbyer deri ne vitin 1943.

Me pas  ka sherbyer si imam Shaban Rexha , Sahit Hoxha dhe me vone imam Nail Hoxha i cili ka qene Kosovar. 

Deri ne vitin 1967 si muezin ka sherbyer Bajram Cena. Dosja historike e Xhamise se fshatit Lajthize eshte rigrumbulluar ne vitin 2005 nga Gezim Kopani (Myfti i Pukes).

Ne vitin 2007 eshte bere certifikimi i xhamise se fshatit Lajthize. Pas vitit 1999 kan qene anetar te Keshillit te Myftinise Puke ; Musa Ademi, Binak Alia dhe me vone Ramadan Hoxha (djali i imam Sahit Hoxha).

Shenim: Ky informacion eshte ne perpunim

Pergatiti
Gezim Kopani

Fotografi: Gezim Kopani 
Viti; 2005 

V/O;Plan vendosja e Xhamise se fshatit Lajthize Puke

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com