January 07, 2013

Thenje te zgjedhura nga hz. Muhammed a.s.


 
Hz.Muhammed a.s. sahabet i ka keshilluar qe te bejne kete lutje:
 
"O Zoti im,Zoti i njerzimit!Na largo dhimbjet dhe na jep sherim (Shifa). Vetem Ti je qe jep sherim. Askush nuk mund te jap sherim (shifa) pervec Teje. Me jep shifa te till e cila te mos me lej asnje dhimbje."
 
(Buhari, "Mjeksia"37; Muslim, "Selam" 46; Ebu Davud 17, Tirmidhi "Deavat" 111)

Muhammedi a.s. thote:

"Ai qe nuk i friksohet Allahut xh.sh, nuk friksohet as nga njerezit."

Muhammedi a.s thote:

"Shkalla me e larte e besimit eshte:
Morlai i larte,
Durimi
dhe bamirsi"

Muhammedi a.s. thote:

"Pergatitu per vdekjen perpara se te vi ajo."

Muhammedi a.s. thote:

"Njeriu qe nuk eshte i meshirshem per njerizit, edhe Allahu nuk do jet i mershirshem per te." 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com