September 15, 2017

Ismail Osman Laçi Puke - Kryetar i Kuvendit te Kajmekamit te Pukes

Ne fotografi eshte Ismail Osman Laçi i cili ka ne dore nje llulle.Ismail u be Kryetar i Kuvendit te Kajmekamit te Pukes (e dhene kjo nga dokumentat osmane: "Iskodra Vilayet Salnamesi H.1315" pra viti 1897-1898) pas vdekjes se babait te tij Osman Imer Laçi. Ndersa babai i Osmanit Imer Ismail Laçi u shperngulur ne Kosove, Ndersa babai i Imerit Ismail Isuf Laçi sipas pasardhesve te tij ka qene Kajmekam per 12 vite ne Kaçanik te Kosoves. Ndersa Isuf  Laçi eshte prej Preçajve te Fisit te Kabashit Puke.

Po ashtu ne foto eshte bashkeshortja e Ismailit Mejhane Laçi  si dhe: Abdullah Zyber Laçi dhe dy femijet (nipat) Sherif Osman Laçi dhe Xheladin Osman Laçi. Kjo fotografi eshte bere tek Kulla e vjeter teksa Ismaili po kthehej nga mali i Terbunit me bagetit e tij.

( Kjo eshte nje fotografi e bere ne vitin 1943 nga nje aparat me vet shkrepje )

Shenim: Kjo fotografi publikohet per here te pare ne internet.

Pergatiti
Gezim Kopani

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com