September 30, 2017

Ndodhia e nje besimtari me kopshtin e tij


Ebu Hurejra r.a. tregon se Profeti Muhammed a.s ka thene: "Nje here, nje njeri po qendronte ne nje toke te shkrete ku shfaqet nje re nga e cila degjon nje ze te thote: Lesho shi ne kopshtin e filanit. Reja filloi te levizte dhe leshoi shiun ne nje vend. Uji u mblodh tek nje vijë. Njeriu qe e shikoi kete filloi te ndjek vijen e ujit e cila e dergoi tek nje njeri i cili ne kopshtin e tij po shperndante ujin dhe i thote: 
-O rob i Allahut, si te quajne?
-Ai i thote; Une jam filani. (dhe ishte pekerisht emri qe kishte degjuar tek rete).
Kopshtari i thote; -Pse me pyete?
Ai i tha: Degjova nje ze ne re qe te solli kete uje, ze i cili thoshte; Lesho shiun ne kopshtin e filanit ishte emri juaj. Perball kesaj une vendosa ta ndjek kete dhe te mesoj çfare te veçante ka ky njeri te cilit i permendet emri. Si e ke arritur kete miresi? Kopshtari i pergjigjet;
-Une marr prodhimin e ketij kopshti dhe
nje te treten e prodhimit e jap sadak per hir te Allahut,
-nje te treten e perdor per te ushqyer familjen (femijet) dhe
-nje te treten e kthej perseri ne toke (ruaj faren)." Muslimi, Zuhdi, kapitulli; "Sadakaja per nevojtaret " )

Forca e besimit qe te ben te jesh mirenjohes ndaj Zotit , qe jep sadaka per hir te tij, dhe qe me bereqetin qe Zoti ia ka dhene ushqen familjen,  e ka te garatuar bereqetin dhe miresin e Zotit.

Ne lidhje me kete ndodhi, kemi nje thenje te profetit Muhammed a.s. qe thote: "Çdo mysliman qe mbjell dicka (e thote Bismilah),cdo gje qe hahet prej frutave te saj do ti shkruhet sadaka,cfar te mirret prej saj (nese dikush merr frutat pa leje) i shkruhet sadaka,cdo shpen qe han e kafsh qe han ne to do ti shkruhet sadaka..."(Muslimi)


Pergatiti
Gezim KOPANI
Mesoni ndodhi dhe ngjarje te tjera duke klikuar: Ndodhi dhe Tregime

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com