May 30, 2017

Lutja e nenes per dhendrin . Ndodhi ne kohen e Sulejmanit a.s.


Nje here profetit Sulejman a.s. i kishte ardhur nje ftese per dasem. Deshira e Sulejmanit a.s. ishte qe te ishte i pranishem ne dasmes pasi martohej djali i nje njeriu fisnik. Teksa Sulejmani a.s. po mendonte kete, i vjen meleku i vdekjes dhe i tregon se djali qe martohet do vdes diten e dasmes. Sulejmani a.s. u ndje keq dhe vendosi qe te mos shkoj ne dasem.
Pasi perfundon dasma i ati i dhendrit shkon tek shtepia e Sulejmanit a.s. dhe e kritikon per mungesen e tij ne dasem. Sulejmani ngeli pas asnje justifikim. Sulejmani a.s. duke shikuar qe i ati i dhendrit ishte i qete dhe i gezuar, i kerkon melekut te vdekjes se cfare ka ngjare diten e dasmes?
Meleku i vdekjes i tregon: Teksa isha rruges per tia marr shpirtin dhenderit, me vjen nje urdher tjeter per ta anuluar detyren qe kisha.? Sulejmani a.s. e pyet: A e mesove arsyen?
Meleku i vdekjes i thote: Shkak ishte nje nene e varfer dhe e moshuar e cilia ishte afruar dasmes. Babai i dhenderit e kishte vene re dhe i afrohet duke e pyetur se cfare halle kishte. Plaka e moshur i thote: Jam e uritur. Pas kesaj pergjigjeje babai i dhenderit shkon tek ushqimi i dhenderit dhe ia sjell nenes se uritur.
E moshuara duke shikuar veprimin paster e te sinqerte te babait te dhenderit beri kete lutje:
"Zoti i dhashte jete te gjate dhenderit o rob i zotit!" Allahu xh.sh ia pranoi lutjen ne çast. 

Pergatiti
Gezim KOPANI


Ju mund te lexoni ndodhi me shume duke klikuar: Ndodhi

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com