March 20, 2015

Djali ne enderr dhe surja Ihlas

Tregohet se dikujt i vdes djali dhe ate nate ne enderr, ai njeri shikon se djali i tij ishte i lidhur me zinxhire dhe po denohej ne zjarrin e xhahenemit. Ky njeri merzitet nga kjo gje  por nuk kishte se
cfare  te bente per ta shpetuar djalin e tij. Ai qante vazhdimisht per kete gje.

Naten tjeter ai e sheh perseri djalin e tij ne ender por kete radhe djali i tij, ishte i lumtur sepse ishte futur ne xhennet dhe po shijonte miresite e tij. Me lejen e Allahut xh.sh ai e pyet te birin sesi shpetoi nga xhehenemi dhe sesi i fitoi keto miresi dhe i biri i pergjigjet:

Ndersa nje njeri qe e lexon vazhdimisht suren "ihlas" po kalonte nga varrezat ku ndodhet edhe varri im, ai lexon tre here suren "ihlas" dhe iua dhuron kete lexim, shpirterave te te vdekurve qe preheshin ne varreze. Si respekt ndaj leximit tre here te sures "ihlas", Allahu xh.sh krijon nje drite te tille e cila nuk krahasohet me miresite qe une fitova.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com