October 23, 2017

Vlera e Sadakas , tregim Musai a.s. dhe djali qe deshironte te ishte i pasur


Nje djal i ri kishte mesuar se profeti Musa a.s. fliste me Allahun xh.sh, keshtu ai vendos ta takoj. Sapo e takon djali i thote Profeti Musa a.s;
-E di qe komunikon me Allahun xh.sh; A ke mundesi qe ti kerkosh Allahut xh.sh qe te me bej te pasur, dhe kjo pasuri te kap nje pjese te mire te jetes time?
Profeti Musa a.s. e pyet: Pasurin e deshiron tani ne rini apo kur te plakesh? 
Djali pasi mendoj tha; "Nuk e di sa do jetoj ndaj e dua tani e ne vazhdim!
Profeti Musa a.s. pranoi dhe ia paraqit kerkesen  Allahut xh.sh, kerkese te cilen Allahu xh.sh e pranoi.
Djali u be shum i pasur, dhe pasurin te cilen e dispononte filloi ta perdorte per mir (hajrat), duke ndihmuar jetimet, skamnoret etj. ne ndihme te jetimeve, te varferve etj, pra jepte sadaka , aq sa qe u be  shum i njohur dhe shpres per shume njerez.

Pasi djali kaloi moshen e rinis, Profetit Musa a.s. ju kujtua afati i pasurise se djalit, afat ky qe kisht kaluar dhe djali nuk ishte me i ri, por per habi veren se parasuria e tij dita dites shtohej. Me habi profeti Musa a.s. pyet Allahun xh.sh; Para disa kohesh nje djal kerkoj te kete rini te pasur, dhe kerkesa ia plotesove, por tashme ai nuk eshte i ri dhe pasuria e tij veç sa shtohet, ka ndonje urtesi ne kete?

Allahu xh.sh i pergjigjet; "...Shikova qe robi im me do mua, ai hapi dyert e sadakas per hatrin tim. Une thote Allahu xh.shu, e furnbizoja me bereqet ndersa ai jep per hatrin time , ndaj o Musa si tia marr bereqetin kur ai e ben kete per Mua?"

Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Jep sadaka qe edhe ty te te jepet!(Buhari, Muslim)

Per me shume tregime mund te klikoni ketu: NDODHI


Pergatiti
Gezim Kopani


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com