August 03, 2018

Meleket pyesin Allahun xh.sh: A Keni krijuar diçka me te forte se kodrat?

Profeti Muhammed a.s. i nxiste besimtaret ne kryerjen e veprave te mira. Keshtu Profeti Muhammed
a.s. nje here u thote:

"Kur e krijoi Allahu xh.sh token, ajo filloj te shtrihet e te rrafshohet. Ai e forcoi me kodra dhe ajo u stabilizua. Meleket u habiten nga fuqia e kodrave dhe thane: O Zoti yne! A ke krijuar diçka tjeter me te forte se kodrat? 
Allahu xh.sh. tha: Po! Hekurin!
Meleket thane: A ke krijuar dicka me te forte se hekuri?
Allahu xh.sh. tha: Po! Zjarrin!
Meleket thane: A ke krijuar dicka me te forte se zjarrin?
Allahu xh.sh tha: Po! Ujin!
Meleket thane: A ke krijuar dicka me te forte se ujin?
Allahu xh.sh tha: Po! Eren !
Meleket thane: A ke krijuar dicka me te forte se eren ?
Allahu xh.sh tha: Po! Njeriun i cili kur jep sadaka nuk e din e majta se cfare ka dhene e djathta ose kur jep sadaka me doren e djathte nuk ia shikon e majta. (dmth nuk e punlikon tek njerezit sadakan)"
(Tirmidhi)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com