October 12, 2018

Shembulli i besimtarit , Tregimi i një çifti të varfër


Tregohet per nje çift te moshuarisht te cilet ishin shume te varfer por besimtar ne Allahun xh.sh. Nje dite bashkeshortja i thote burrit: Sot nuk kemi asnje gje per te ngren. I merzitur plaku i moshuar del nga shtepia per siguruar ndonje ushqim apo te holla derisa hyn ne oborrin e xhamis ku gjen nje çante brenda te ciles kishte  1000 dirhem (te holla). Shikon rreth e rrotull por nuk veren njeri ndaj vendos te marr çanten dhe ne shtepi ta diskutoj me bashkeshorten e tij. Pasi i tregon, bashkeshortja i thote: Duhet ti kthehesh te hollat aty ku i ke marr dhe te pyesesh se te kujt jane.
Paku i moshur merr çanten dhe shkon tek xhamia per ta len çanten dhe aty me ze te lart pyet: Di njeri gje per kete çate e kujt eshte?  Ne kete moment nje person i cili me pare kishte vezhguar veprimet e plakut i pergjigjet duke i thene: Çanta dhe ato qe ka brenda jane te tuat madje urdhero dhe keto 9000 te holla te tjera! Plaku me habi i thote: Po talleni ne mua ?
Njeriu i thote: Per Zotin e madh jo! Çanten me te holla ma dhe nje person i cili deshiroj te qendroj anonim duke me thene: "Merri keto  te holla dhe vendosi ne oborrin e xhamise. Ai qe i merr do pyes per pronarin e tyre dhe nese i kthen do i japesh edhe keto 9000 te holla te tjera.
Plaku i moshuar pyeti: Perse?
Ai i tha: Sepse ai qe do bente kete qe bere ti, tregon se eshte njeri i ndershem dhe besimtar.
Urtesia e ngjarjes eshte : Besimtari dhe njeriu fisnik nuk merr ate qe nuk i perket. 

Pergatiti
Gezim KOPANI

Ju mund te lexoni ndodhi te tjera duke klikuar ketu: Ndodhi & Ngjarje

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com