October 18, 2018

Vdekja e Harunit a.s. dhe shtepia e bukur


Gjate nje bisede mes Musait a.s. dhe Allahu xh.sh , Allahu xh.sh i kerkoj profetit Musa a.s. qe ta dergoj Harunin a.s. ne nje koder pasi do tia marr shpirtin ne ate koder, duke i treguar Musait a.s. kodren ku do e dergonte.

Keshtu nje dite Musai a.s. dhe Haruni a.s. u nisen ne udhetim derisa ariten tek nje koder.
Aty shikuan nje lis te madh , para tij nje shtepi te bukur, e sapo e ndertuar, prej te ciles vinte nje arom.
Kur Haruni shikoj lisin e madh, shtepin e bukur dhe aromen qe vinte, i pelqeu shume dhe i kerkoj Musait a.s. qe ta shikoj nga afer.
Qe te dy ju afruan shtepis per ta shikuar.
Dalluan se cdo gje ishte e bukur dhe rregulluar, e pergatitur ashtu sic duhet me shtrat e cdo gje.
 Per shkak te lodhjes por edhe te bukuris dhe rehatis, Haruni a.s. i thote Musait a.s.; Do deshiroja shume qe te bej nje sy gjume ne kete shtrat!
Musai a.s. i thote qe te flej, por Haruni a.s. i thote: Kam frik se mos do vije i zoti i shtepis dhe do hidherohet me mua.
Musai a.s. i thote: Fli ti, pasi une jam ketu dhe nese vjen i zoti i shtepise , do i tregoj per arsyen qe ndodhemi ketu.
Haruni a.s. i thote: Jo, fli edhe ti me mua, e nese vjen i zoti i shtepis le te hidherohet me te dy.
Kur i zuri gjumi, Haruni filloj te ngushtohet, meleku i vdekjes ndodhej aty, duke parandjere kete i del gjumi para se te jap shpirt dhe i drejtohet  profeti Musa a.s. duke i thene:
"O Musa! Me mashtrove! dhe vdiq.
Per shkak se Harunit a.s. i kishte pelqyer vendi , lisi, shtepia dhe shtrati Allahu xh.sh. beri qe ashtu me te gjitha ta dergoj (shpirtin) Harunit a.s. drejt qiellit."(1)

Pergatiti
Gezim Kopani_________
1.Kjo eshte treguar nga Ebu Malik nga Ebu Salihu, nga Ibn Absasi etj deri tek Mesudi r.a

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com