December 13, 2018

Cfare do te thote kur shuhet nje yll ?

Shuarja e nje ylli

Rastis qe naten te shikojme ndonje yll qe shkeputet duke u shuar. Per kete disa thone se duhet thene nje deshire pasi ajo plotesohet, e disa thone se dicka e mire do ndodh.
Por sipas islamit nuk eshte ashtu.
"Njeri nga shoket e profetit Muhammed a.s. nga Medineja tregoi se nje nate ishin duke qendruar me Profetin Muhammed a.s. kur u shua nje yll, duke ndricuar per pak. Muhammedi a.s. pyeti: Cfare thoshit ne kohen e injorances kur ndodhte kjo? Shoket thane: Sonte lindi nje njeri i madh dhe vdic nje njeri i madh. Muhammedi a.s. tha: Ata nuk shuhen per shkak  i vdekjes se dikujt, e as per shkak te lindjes se dikujt, por kur Allahu xh.sh percakton nje ceshtje, meleket bartes te Arshit lartesojne Allahun xh.sh. Pastaj e lartesojne Allahun xh.sh. meleket e qiellit derisa ky lartesim te vij deri tek qielli i kesaj bote. Meleket pyesin Meleket e Arshit se cfare tha Allahu xh.sh? Ata tregojne se cfare tha. Pastaj ata lajmerojne njeri tjetrin derisa te arrije lajmi tek qielli i kesaj bote.. Kur arrin aty, xhindet mundohen te marrin ndonje informacion per ti treguar te tjereve, per kete arsye ata goditen me zjarr."
(Trnas prej Abdullah ibni Abassi)

Kemi nje hadith nga Aishja r, anha, se Muhammedi a.s ka thene: "Meleket flasin ne re rreth ndonje ceshtje qe do te ndodh ne toke. Shejtanet e degjojne ate dhe vendosin ate ne veshin e falltoreve , pastaj me ate fjale shtonje njeqind genjeshtra."

Pergatiti
Gezim KOPANI 
___________
1.Xhindet jane krijesa te krijuar prej zjarrit. Ata jane krijuar para njeriut. Allahu xh.sh. thote: "Dhe xhindet Ne i krijuam kohe me pare prej flakes pa tym te zjarrit. (El Hixhr, 27) Xhindet jetojne ne toke, ne vende te braktisura, vendet e pista, varreza etj. Xhindet jane krijesa te shpejta, kujtoj ketu xhindin e quajtur Ifrit i cili i pat thene profetit Sulejman se do ta sjell forntin Sulejmanit para se ai te leviz nga vendi.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com