December 04, 2018

Zgjuarsia e shpjegimit

Tregohet se nje mbret kishte shikuar ne enderr te frikshme. Kishte shukar duke i rene dhembet dhe dhemballet nje e nga nje, aq sa mos me ken i zoti me ngren. Kur zgjohet ne mengjes i friksuar vendos qe te di kuptimin e endrres. Therret dijetaret me te mir qe shpjegojne endrrat. Pasi paraqiten te gjithe
dijetar pyet: Cili eshte me i dijshmi nder ju. Njeri tha: Une jam. Mbreti pasi i tregon endrren i thote: Cfare do te thote kjo? Dijetari i thote: Enderr e keqe. Dhembet tregojne pjestaret e familjes tende, e ramja e tyre tregon se pjestar nje e nga nje do te vdesin, dhe i fundit do vdesesh ti. Mbreti u merzit, dhe i thote: Cfare thua keshtu, a per keto gjera paguhesh ti, te tmerrosh njerezit me shpjegime negative? Mbreti pyet nje dijetar tjeter i cili ndryshe nga i pari i thote: Ender e mir. Kjo tregon se ke me jetu gjat, me gjat se familja jote edhe nese ato vdesin, dhe ti do sundosh njerezit ne kohe te gjate.
Mbreti i gezua dhe i thote: Ti qenke per kete pune dhe i dhuron disa te holla, dhe keshtu perfundon takimi. Shoket (dijetaret) tjere i thone shpjeguesit i cili mori te hodhat: Si ka mundesi, ti te njejtat gjerat i the mbreti vec se ia shpjegove ndryshe. Dijetari i thote: Me rendesi eshte te dish Kur, Kujt dhe ne Cmenyre tia shpjegosh dicka.

Pergatiti
Gezim KOPANI 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com