November 07, 2023

Përurohet rindërtimi i xhamisë së vjetër të Kodër Hani , Pukë


Nen nje atmosfere te ngrohte shpirterore u zhvillua ceremonia e perurimit te rindertimit te xhamise se vjeter te Koder Hanit , Puke . Ceremonia u hap me kendimin e disa ajeteve Kur'anore nga hafiz Xhemal Nuzi per te vijuar me hymin Kombetare te Republikes se Shqiperise dhe ate te Shtetit te Kuvajtit. Me pas pershendeti te pranishmit Myftiu i Pukes Gezim Kopani i cili ne fjalen e tij falenderoj Allahun xh.sh, donatoret nga Kuvajtit per kontributin e vyer te dhene ne rindertimin e xhamise se vjeter te Koder Hanit. 
Ne kete ceremoni ishte i pranishem Nen kryetari i Komunitetit Mysliman te Shqiperise H. Taulant Bica i cili mbajti fjalen e rastit ku theksoi bashkepunimin e KMSH-se me donatoret e Kuvajtit ku u be e mundur rindertimi i kesaj xhamie te vjeter . Ne kete ceremoni mbajten pershendetjen e rastit Deputeti i Kuvendit te Shqiperise z. Lodovik Hasani , Kryetari i Bashkise z. Rrok Dodaj , Kryetari i Bashkise Fushe Arrez z. Hil Curri , Drejtoir i Vakf Investimeve ne KMSH z. Edison Hoti , Krye imami i KBI Prizren z. Orhan ef. Bislimaj , Myftiu i Dibres z. Muis Kurtulla , Kryetari i KBI Gjakove z. Valon ef. Myrta , Sekretari i pare i Ambasades Kuvajtiane ne Shqiperi z. Adnan El Gunejm , Ipeshkvi i Sapes Simon Kulli , Drejtori i Fondacionit Miresia z. Korab Kaja , Presidenti i Eurosig Insig dhe UBA Bank z. Kadri Morina si dhe z. Sejdin Strazimi Myfti i Bulqizes etj.
Po ashtu ne kete ceremoni perveç protokollit nderuan me pjesmarrjen e tyre intelekual , bashkepunues te Myftiut nga trevat te ndryshme te Shqiptaris si: Xhemal Bexheti dhe Qamil Ademi nga Tetova , Drejtori i Shendetit Publik ne Tetov Amir Huseini , N/Kryetar i Bashkise Puke Altin Perdeda , N/Kryetar i Bashkise Puke Ferit Ringaj , Famullari i Kishes Katolike Puke Zef Marku , Kryetari i Keshillit te Bashkise Puke Eduart Gjoka , Administratori i Njesis Blerim Gjovalin Prendi , N/Kryetar i Bashkise Puke Ndue Suma , Ceo i HEC Kabash Hamza Eburejan , Drejtor i Pergjithshem i Eurosig Xhevdet Kopani , arkitekt Artan Shkreli , perfaqesus i Kishes Katolike Dod Marinaj , artiste te ndryshem si Fran Vukaj , Gjovalin Dushaj , drejtues te forcave poliktike , pukjan te ardhur nga vende te ndryshme te europes si dhe Kryepleq te fshatrave: Qerret , Rrape , Flet , Xathe , Trun, Iballe etj po ashtu anetaret e Keshillit te Myftinise Puke etj.  Ceremonia u moderua nga imam Erjon Laçi

Puke, me 04 nentor 2023
Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com