June 29, 2018

Xhamia e Hynqarit ShkoderNdryshe kjo xhami njihet edhe me emrin Xhamia e Selvis pasi pran saj ndodhej nje e till. Kjo xhami eshte ndertuar ne vitin 1478. Quhet Xhamia e Hynqarit qe d.m.th "mbret" pasi tek dersa e kesaj xhamie ka pasur nje pllak prej guri ku shkruante "I zoti i bamiresve dhe i zbukurimeve Sulltan Bajazit Hani II 883 (1478) i Zoti i riparimit per shpirtin e Haxhi Jusuf Cekes, viti 1854." Kete xhami e permend ne shkrimet e tij edhe Evlia Celebi.
Ne vitin 1967 Xhamia e Selvise (Hynqarit) i prishet minarja dhe kthehet ne kopsht femijesh.


Pergatiti
Gezim Kopani 
Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com