September 14, 2018

Meleku i vdekjes ne Kuvendin e Profetit Sulejman a.s.

Tregohet se nje here meleku i vdekjes (Melkul Meut, ose Azrail) kishte hyre ne kunvendin e Profetit Sulejman a.s. ne formen e nje burri dhe veshtronte nje person. Pastaj , ai doli dhe njeru pyeti Sulejmanin a.s.: O i derguari i Allahut, kush ishte ai burre?
Ilustrim
Sulejmani a.s. i thote: Meleku i vdekjes.
Njeriu pyeti perseri: Me nguli syt dhe po me shikonte, dhe kam frike se do te ma marre shpirtin prandaj ma shpeto prej tij!
Sulejmani a.s. i thote: Si te te shpetoj?
Njeriu i tha: Udhero eren te me dergoj tani ne Indi!
Sulejmani a.s. pranoj duke urdheruar eren qe ta dergoj ne Indi.  Por atje meleku i vdekjes e priste dhe ia merr shpirtin.
Pas kesaj meleku i vdekjes kthehet tek Sulejmani a.s. , i cili e pyet melekun vdekjes: Perse e shikoje me habi ate njeriu ?
Meleku i vdekjes i thote:
U habita pasi isha ngarkuar tia merjja shpirtin ne Indi, nderkohe qe ai ndodhej ketu, dersa ra dakort vete ta conte era ne Indi, sic kishte vendosur Allahu xh.sh ku dhe ia mora shpirtin.

(Trans, Ebu Nuajmi nga El Hilja dhe nga Ebu Shejhu ne El Udhma, Hadith i dobet)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com