June 11, 2021

Vendi i nenes

Ebu Hurerja tregon se u paraqit nje here nje person tek Profeti Muhammed a.s. dhe e pyet: "Cili eshte personi i cili duhet respektuar dhe dashur me se shumti? Profeti Muhammed a.s. tha: Nena! Perseritjet pyetja; Po Pastaj? Profeti s.s. tha: Nena! Po pastaj ? Profeti a.s. tha: Nena ! Ne heren e katert tha: Babai! Dhe me pas Profeti a.s. tha: Pastaj te tjeret qe ke, te afermit." (Muslimi)

Ne lidhje me respektin ndaj prinderve Allahu xh.sh. thote ne Kur'an:
"Ne njeriun e kemi urdheruar per sjellje te mire ndaj prinderit te vet, sepse nene e vete ate e barti me mund pas munde dhe pas dy viteve ia ndau gjinin. E porositem te jesh mirenjohesj ndaj Meje (Allahut) dhe ndaj dy prinderve, pse vetem tek Une (Allahu) eshte kthimi juaj." (Llukman; 14)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Ata qe duan te heqin fjalen NENE do te thote se jane njerez pa asnje vlere. Ketyre tipave nuk u duhet dhene asnje mundesi per te realizuar mendimet djallezore qe minojne vlerat dhe vendin e nenes, babait dhe familjes. Nese nuk do te ishte nena, do ishin keta qe duan keto ndryshime?

Reagim per grupet te cilat nxisin veprime te cilat jane anti familje, anti prinder etj.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com