July 14, 2017

Si e vlersonte profeti Muhammed a.s. pamjen e jashtme

Tregohet se ne kohen e Profetit Muhammed a.s. jetonte i vetemuar ne shkretetire nje sahab i cili e respektonte dhe e donte shume profetin Muhammed a.s. Tregohet se ai sa here qe shkonte ne Medine i dergonte ne shenje respekti profetit Muhammed a.s. dhurata te vogla. Ndersa Muhammedi a.s.ne shkembim te dhurates i jepte edhe me shume.

Nje dite Profeti Muhammed a.s. e shikoj kete sahabi ne treg. Pa e vene re ai  ju afrua dhe ia mbyll syt me duart e tij dhe me shaka thote:

-A deshiron ndonjeri qe ta  bleje kete rob?

Sahabiu duke njohur zerin e Profetit Muhammed a.s. tha:

-O i Derguari i Zotit! Kush e merr nje njeri te shemtuar si une?! Po e bere kete nuk ke per te fituar ndonje gje te madhe.

Me pas Muhammedi a.s. tha:

-Ata qe mashtrohen nga pamja e jashtme nuk do te jepnin shume por tek Allahu vlera jote eshte e madhe!Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com