March 11, 2019

Xhamia e Marashit Prizren

Prizren, viti 1914

Kjo eshte xhamia e Marashit(1) Prizren, perballe Lidhjes se Prizrenit. Fotografia eshte bere rreth vitit 1914. Kjo xhami njihet edhe me emrin Xhamia e Maksud Pashes dhe eshte ndertuar ne vitin 1641.

Pergatiti
Gezim KOPANI

_____________
1. Marash eshte fjale arabe dhe ka kuptimin "vend freskimi"


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com