February 28, 2020

Jeta e Bajram Isuf Llukaj (1925-2012)

Bajram Isuf Lluka , foto v.1952

 Jeta e Bajram Isuf Llukaj 1925 - 2012 si besimtar dhe kontributit te tij per islamin

Sic dihet ne rrethin e Pukes kan funksionuar disa mejtepe. Nder mejtepet me te njohura ishte ai i fshatit Kabash-Puke. Fillimisht Mejtepi u ngrit gjate prejudhes Osmane per te vijuar funksionimin e tij deri ne vitin 1912. Per shkak te organizimit mejtepi qendroj 1 vit i mbyllur deri ne vitin 1914 me ardhjen e imamit Sadik Prishtina nga Kosova i cili rihaphi mejtepin e xhamise se fshatit Kabash.
Me rihapjen e Mejtepit fulluan  regjistrimet e reja te nxenesve qe ishin ishin nga fshati Kabash, Lajthize, Dedaj, Meçe , Krove etj.
Mesimi ndiqej rregullisht dhe me dashuri nga te gjithe nxenesit e Mejtepit. Nder ta mund te permendim Bajram Isuf Llukaj , Jemin Ramadan Kopani etj.

Bajram Isluf Lluka pasi ndoqi mesimet islame ne mejtep per rreth 4 vite, ai u regjistrua ne shkollen e shqipe e cila u hap gjithashtu ne godinen e Mejtepit te xhamise Kabash. Pasi perfundoj shkollen shqipe ne fshatin Kabash, ne vitin 1947 Bajrami shkon ne ushtri ne rrethin e Gjirokastres. Aty  u njoh per talentet e tij duke krijuar miqesi me shume personalitete e shoke.

Nga e djathta: Bajrami, Borja, Misirja, Parja
Me ardhjen e liris se besimit ne vitin 1990 Bajram Isuf Lluka mori pjese ne riorganizimit te Myftinise Puke. Ai dhe ndihme ne organizimin e faljes se namazit te terevaive, faljese namazit te Bajrameve etj.

Nder kontributet financiare te Bajramit ishte edhe bashkimi me H.Ibrahim Hoxhen dhe Sadri Rrustemin per hytben e xhamise se qytetit te Pukes te cilen e ndertoj mjeshtri Sadik Ram Guri Ne moshen 87 vjecare (pra ne vitin 2012) Bajram Isuf Lluka i dorezoi shpirtin Allahut xh.sh.

Bajrami me bashkeshorten Misiren 


Pergatiti
Gezim KOPANI
___________
1. Bajram Isufl Llukaj lindi ne fshatin Kabash ne vitin 1925.
2. Kliko ketu per te shikuar nje pjese te nxenesve te Mejtepit Kabash Puke: https://gezimkopani.blogspot.com/2020/02/mejtepi-i-fshatit-kabash-puke-para-85.html

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com