February 29, 2020

Mejtepi i fshatit Kabash Puke para 85 vitesh

Femijet e fshatit Meçe ne Mejtepin e xhamise se fshatit Kabash, Puke. Viti 1935


Sipas familjes se Jemin Kopanit fotografia eshte e vitit 1930 ndersa sipas familjes se Bajram Llukes e vitit 1935 dhe eshte bere ne fshatin Kabash Puke. Ne fotografi jane grupi i nxenesve te fshatit Meçe-Puke.

Ne fotografi jane:
Nga e djathta: Bajram Istref Arifi, Bajram Isuf Llukaj, Rexhep Cina. 
Poshte nga e majta: Ali Hasan Furriku, Jemin Ramadan Kopani, Sadik Adem Gjura dhe Brahim Tahir Lluka.

E veçanta e fotografis e ruajt nga familja e Bajram Isuf Llukes qendron tek plisat e djemve.


Shenim: Kjo fotografi publikohet per here te pare nga Gezim KopaniMejtepi i fshatit Kabash u hap gjate perandorise Osmane per tu mbyll perkohesisht rreth vitit 1912, dhe per tu rihapur ne vitin 1914 nga imami Kosovar Sadik Prishtina. Meqenese imam Sadik Prishtina ndjeku studimet per pedagogji ne normalen e Elbasanit beri qe ai te emerohet mesues duke hapur keshtu ne Mejtepin e fshatit Kabash edhe shkollen Shqipe. Per kontributin e dhene , Presidenti i Republikes se Shqiperise me dekret nr.811, viti 1994 e dekoron hoxhe Sadik Prishtinen pas vdekjes me titullin: "Naim Frasheri" klasi i I-re, si veteran i arsimit ne shkollat shqipe ne Shqiperin e Veriut  dhe jasht kufijve politike te vitit 1913 te shtetit Shqiptar. 

Pergatiti
Gezim KOPANI

Per jeten e hoxhes se xhamise Kabash mund te lexoni me shume duke klikuar ketu: https://gezimkopani.blogspot.com/2013/09/sadik-prishtina-hoxha-ne-kujtesen-e_17.html

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com