February 28, 2020

Kongresi i parë Mysliman Shqiptar 1923


Kryetar i pare i Kuvendit te Kongresit Mysliman Shqiptare te vitit 1923 ishte  H.Vehbi Dibra i cili dha fetvane per flamurin Shqiptare. 
Me pas ky kongres nga Gjyqi i Nalte i Sheriatit u quajti Komuniteti Mysliman Shqiptare. Kongresi i pare Mysliman filloj punimet me 24 shkurt deri me 12 mars 1923 dhe mbledhja u zhvillua ne sallen e shoqerise "Djelmia Dibrane". 
Ne kongres moren pjese 36 delega ku shtat prej tyre ishin deputet.

Pergatiti
Gezim KOPANI


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com