February 11, 2020

Ja si vlersohej familja kohe me pare


Kohe me pare , pikerisht gjate Perandorise Osmane tregohet dicka shume e vyer e cila tregon vlerat kulturore te kohes. Kryesisht portat e shtepijave kishin dy çekiç per te trokitur. Njeri çekiç ishte i madh e tjetri i vogel. Kur trokitja behej tek çekiçi vogel kuptohej se trokitesi ishte grua dhe rrjedhimisht hapesi i portes duhet ta bente nje grua. Kur trokitja behej tek çekiçi i madh kuptohej se trokitesi ishte burre dhe rrjedhimisht porta duhet te hapet nga nje burre.
Po ashtu tregohet se kur ne nje shtepi kishte te semur, tek porta vendosnin nje buqet me trendafila te kuq, dhe kjo behej qe kalimtaret apo shitesit te mos benin zhurme me qellim mos trazimin e te semurit.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com