December 12, 2022

A është Allahu i drejtë apo jo ?

Nje here shkon tek profeti Davud a.s. nje grua dhe me gjysem zeri i thote: O Davud pejgamber i Allahut ! A eshte Allahu i drejte apo jo ?! Davudi a.s. i thote: Padyshim Allahu eshte i Drejte! Me thuaj cfare problemi ke qe ben kete pyetje? Gruaja i thote: Jam grua e ve dhe nene e tre vajzave jetime. Buken e gojes per vete dhe vajzat e siguroj me pelhurat qe i tjerri ne tezgjah dhe pastaj i shes.
Nje dite u nisa per ne pazar per te shitur perluren. Gjate rruges ndalova per te pushuar nen hije e nje peme. Sapo u ula erdh nje shpend i madh dhe me rrembeu pelhuren dhe fluturoj. Kjo qe me ndodhi ishte nje fatkeqsi e madhe per mua pasi tani une skam se me cfare te fitoj te holla per te ushqyer vajzat e mia! Per kete arsye erdha tek ju te me japesh nje rruge zgjidhje.
Teksa Davudi a.s. po mundohej qe ta qetesonte gruan, troket dera prapa se ciles ndodheshin disa tregtar. Secili nga ato mbanin nga 100 te holla prej floriri. Sapo hyn brenda i dhuruar te hollat Davudit a.s. duke i thane: Merri keto o Pejgamberi i Allahut dhe jepja dikujt qe i meriton!
I habitur profeti Davud a.s. i pyet: Çfare ju shtyri qe te beni kete bamiresi? Ata i thane: O i derguari i Allahu! Ishim duke lundruan ne dete ku na zuri nje stuhi e jashtzakonshme dhe anijes ju be nje vrim e madhe sa filloj te fundoset. Kishim ngel pa rruge zgjidhje, por papritur shfaqet nje shpend i madhe i cili na hodhi nje pelhure te punuar dhe me te bllokuam vrimen. Per ne, kjo ishte ndihme nga Allahu xh.sh. prandaj vendosem qe secili nga ne te jap nga 100 te holla prej foloriri sadaka per hir te Allahut dhe keshtu vendosem ti sjellim ty qe ju tia japeni kujdo qe deshiron dhe e meriton.
Kur e degjoj kete, Davudi a.s. buzeqeshi dhe ju kthye gruas duke i thene: "Nje Allah qe ben tregti dhe investon pasurin tende ne toke e ne det, a mund te jete tjerer veçse i Drejte?!"
Keshtu profeti Davudi a.s. te hodhat e tregtrave ia dha gruas e cila falenderoj Allahun per miresit e shumte qe Allahu ia dha ne krahasim me vleren e pelhures se saj. 


Pergatiti
Gezim KOPANI

Per te mesuar ndodhi te tjera kliko ketu: NdodhiContact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com