September 07, 2013

Rendesia e mposhtjes se Nefsit

                                                       

Po zhvillohej lufta e Hendekut, ndersa po luftonte imam Ali r.a. ven poshte vetes kundershtarin, armiku e peshtyn ne fytyre. Hz.Ali r.a.çohet menjehere dhe nuk e vret armikun.

Armiku i habitur e pyet. Perse nuk me vrave? Aliu r.a. i thote: Jeta dhe pasuria jote jane haram per mua. Une nuk mund te te vras. Vetem ne lufte, Allahu mund te me jape leje qe te te vras. Pak me pare, ne lufte, une te munda, te ula poshte dhe u bera gati per te te vrare, mirepo kur ti me pershtyre, nefsi im u rebelua. Une vrava nefsin time per Allahun, sesa te te vrisja ty per nefsin. Ky eshte shkaku qe ti shpetove.

Tregohet se per shkak te kesaj sjellje te hz.Aliut ky person ka pranuar fene islame.Perzgjedhur nga
Gezim Kopani
Vaiz i mbajtur ne Xhamine e qytetit  te Pukes
06.09.2013

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com