July 08, 2022

Dita e Arafatit

Arafati eshte dite e bekuar per te gjithe myslimanet pasi ne kete dite Allahu xh.sh. ka persosur fen. Per kete dite dhe festen e Kurban Bajramit , Allahu xh.sh. thote: "Pasha çfitin dhe tekun!" (El Fexher;03)
Çifti eshte dita e pare e festes se Kurban Bajramit pra eshte dita e dhjete e Dhulhixhes ndersa teku eshte dita e nente e Dhulhixhes pra dita e Arafatit.
Per kete dite Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Lutja (duaja) me e mire eshte lutja qe behet diten e Arafatit, dhe lutja ime por edhe te profeteve para meje eshte: "La ilahe il-Allahu, vahdehu la sherike leh,lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir." Ndaj kush e thote njeqind here kete eshte sikur ai qe ka liruar nje rob (skllav) , i shkruan njeqid te mira dhe i fshihen njeqind te keqija." (Buhariu)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com