March 29, 2012

Kumtese: Islami , shendeti fizik dhe shpirterore.Falenderimet i takojne vetem Allahut Krijuesit te Gjithesise Sunduesit te cdo gjeje. Paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi Profetin Muhammed a.s. familjen e tij, shoket dhe mbi te gjithe ato qe e ndjekin rrugen e tij deri ne diten e fundit.
Allahu xh.sh thote:

" Dhe meshire Ime ka perfshire secilin send. Ate meshire do ta caktoj per ata te cilet ruhen nga mekatet, e japin zekatin dhe per ata qe argumentat tona i besojne."
                                                                       ( el-Arafe; 156)

Te nderuara nena dhe te pranishem!
Sot me caktimin dhe deshiren e Zotit te Madheruar jemi bashkuar me njeri-tjetrin ne kete takim sa domethenese aq dhe i domosdoshem.
Me deshire vendosa te zhvilloj kete takim me grate qe vuajne nga semundja e kancerit pas kerkeses qe me erdh nga vete ato. Kjo semundje ndryshe nga semundjet e tjera aq sa eshte e veshtire mund te jete edhe e lehte. Kam degjuar se dikush i thote tjetrit: "Kaq kohe ke jete" ne fakt askush nuk ka te drejte ti percaktoj kohen e jeteses ne kete toke me perjashtim te Allahut te Madheruar.
Feja islame i jep rendesi te vecante shendetit aq sa ne nje thenje te Profetit Muhammed a.s. thuhet:
"Nder miresit e Allahut eshte shendeti. Prandaj kujdese per te perpara se  te le ai ty."
Me kete rast eshte e rendesishme te paturit kujdes ne kurimin e kesaj semundje e cila pervec kujdesit fizik duhet kushtuar vemendje te vecante edhe kurimit shpirterore.
Ai qe nuk humb besimin ne Krijuesin e Gjithesise do te jete i gezuar dhe i lumtur pasi e mesemiri se ai qe ka dhene kete semundje eshte edhe sheruesi i saj.
Dua te jap nje shembull "neuroblastoma" eshte nje tomorr qe prek femijet, por femija e kalon ate pa patur nevoje per mjekim. Shkencetaret e sotem kan konstatuar ne Norvegji ku nje grua me kancer te gjirit u sherua gje qe futi ne mendime shkencetaret e mjeksise.
Ky rast solli risi edhe ne menyren e kurimit te kancerit. Mjeket kur e pyeten gruan  se cfare ka bere? Ajo tha: "Asnjegje thjesht i jam mbeshtet Zotit."
Duke ju mbeshtet Zotit zemra e njeriut forcohet dhe menjehere vjen gezimi. Eshte pikerisht gezimi dhe lumturia e cila i lehteson vuatjen grave te cilat vuajne nga kanceri.
Hz.Muhammed a.s. thote: "Ne trupin e njeriut eshte nje cop mishi e cila kur eshte mire i gjithe trupi eshte mire.Shoket e pyeten: Kush eshte kjo cop mishi? Hz.Muhammed a.s. thote: "Ajo eshte zemra"
Edhe per kancerin ka kurim, ka ilace te cilat dergojne deri ne sherimin e plote te saj. Ne nje thenje tjeter Hz.Muhammed a.s. thote: "Allah i Madheruar nuk ka krijuar semundje e te mos kete krijuar edhe ilacin e saj me perjashtim te helmit. Shoket e pyeten: Cfare eshte helmi? Hz. Muhammed a.s. ka thene: "Helmi eshte vdekja, ajo ska ilac"
Duke e mbyllur kumtesen time, ju uroj sherim te shpejte dhe te plote dhe kalofshi dite te gezuara dhe te lumtura.
______
Pergatiti: Gezim Kopani
Dt. 29.3.2012
Kumtes e mbajtur gjate nje takimi me grate pukjane qe vuajne nga semundja e kancerit.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com