August 20, 2021

Kombesia Shqipetare ne Perandorin Osmane

Luftetar Shqiptare gjate Perandorin Osmane

Krenaria kombetare e shqiptareve eshte shume e forte. Po te pyesesh nje shqiptar se çfare eshte, ai para se te pergjigjet nese eshte mysliman apo i krishter, do te thote; Jam Shqiptarë!
Ne librin e Çassa Effendi me titull: "Albanien und die Albanessen" shkruan:
"Pasi shkruan per armiqesine qe ekzistonte mes komuniteteve ne Bullgari, nje shqiptar i krishter thote: Per sa i perket Shqiperise, situata eshte fare ndryshe. Shqiptaret mysliman e te krishter flasin nje gjuhe, kane tradita e moral te njejte. Ne mes tyre nuk ka urrejtje, sepse ndermjet tyre nuk ka pasur kurre armiqesi. Faktori fetar nuk ka qene kurre shkak i perçarjes. Me perjashtim te disa rasteve, ata kan jetuar njesoj, me te drejta te njejta dhe duke i kryer detyrat njesoj."
(Çassa Effendi, "Albanien und die Albanesen" Berlin, 1879), dhe Shkruar ne Shqip nga Medresja Alauddin Prishtin tek libri me autor; Bajrush Ahmeti "Historia Islame 4", Prishtin 1997, fq.243)

Pergatiti
Gezim KOPANI


Per me shume kliko ketu: Shqiptaret gjate Perandorise Osmane

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com