January 22, 2021

Meleket qe degjuan leximin e Kur'anit nga Usejdi r.a.


Nje nga sahabet (1) e profetit Muhammed a.s. i quajtur Usejd r.a tregon: 
"Nje nate po lexoja Kur'an. Pasi fillova te lexoj , kalin te cilin e kisha te lidhur afer, nis te shqetesohej. Ndalova leximin, dhe kali u qetesua. Fillova serish leximin, dhe perseri kali filloj te shqetesohej (duke ngritur zerin). I habitur , nderpret dhe nje here leximin, pasi pran kishte nje femije qe ishte ne gjume. E njejta gje ndodhi per heren e trete, por kete radh vendosa te hidh nje sy vendit dhe shikova lart ku dalloj nje re, brenda se cilesh ndodheshin drita (si kandila ndriçues) te cilet po largoheshin duke i ngjitur drejt qiellit. U habita shume. Sapo u zbardh , nxitova per tek Profeti Muhammed a.s. te cilit i tregova care kishte shikuar."
 Muhammedi a.s. i thote:
-O Usejd! Perse e ke nderprere leximin! Ata qe ke shikuar kan qene melek te cilet te jane afruar per te degjuar Kur'anin. Po te kishe vazhduar deri ne mengjes me lexim, meleket do te kishin qendruar aty deri ne te zbardhur, dhe te gjithe do ti shikonin. Ah sikur ta kishe vijuar leximin! (Buhari, 25)


Pergatiti
Gezim KOPANI


________
1. Sahab ; Shok i profetit Muhammed a.s. 

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com