March 30, 2023

Fjala e mirë

Abdullahu ishte person energjik, por i mungonte shkathtesia e fjales se mir. Tregohet se nje dite doli nga shtepia per te fal namazin e drekes ne xhami. Zelli i tij per namaz dhe respekti per islamin e kishte nxjerr nga shtepia per tu fal. Teksa po nxitonte per arritur ne xhami para ikamit , ne rruge kalon pran nje palme me hurma , ne majen e te ciles ndodhej nje person duke vel. Abudllahu u habit dhe mendoi: Kush eshte ky qe nuk kujdeset per te fal namazin? Ndoshta ai nuk e ka degju ezanin ose nuk kujdeset per faljen e namazit. Ndaj i zemeruar Abdullahu i tha: Zbrit posht e falu! Burri iu pergjigj me gjakftohtesi; Ne rregull, ne rregull! Abdullahu e perseriti thirjen edhe nje here po me ze me te larte; Nxito per namaz o i marr! Njeriu ne pem i tha: Me quan te marr? Theu nje deg te pemes dhe zbriti qe te godas. 
Abdullahu fshehu fytyren me shall, qe te mos e njihte dhe shkoi ne xhami. Pasi perfundoj faljen Abdullahu shkon i zemeruar ne shtepi, dhe pasi pushoj erdhi koha e ikindis dhe Abdullahu perseri niset per ne xhami. Gjate rruges kaloi perseri pran te njejtes pem dhe te njejtin person. Kesaj rradhe Abdullahu vendosi te nderroj menyren e te folurit dhe i tha: Es selamu alejkum, si jeni ? Burri u pergjigj: Alejkum selam, Elhamudulilah mir! Abdullahu e pyeti ; Si jan hurmat kete vit? Burri i thot: Elhamdulilah mir! Abdullahu iu pergjigj: Allahu te dhasht bereqet e ta lehtesofte jeten dhe ta shperblefte per punen qe ben! Burri u gezua shume dhe i erdh mir per keto lutje dhe fjale te mire dhe tha: Amin!
Abdullahu i tha: Si duket jeni shume te preokupuar me pune e ndoshta nuk e keni degjuar ezanin e ikindis qe eshte thirr, e ndoshta po thirret ikameti. Ndoshta duhet te zbresesh e te pushosh pak dhe te behesh gati per namaz. Allahu te dhente shendet! Burri iu pergjigj: InshaAllah! Dhe filloj te zbrishte ngadal. Kur zbriti u pershendet me Abdullahun duke ia tundur doren i thote: Deshroj tju falenderoj per sjelljen dhe fjalet e bukura pasi pe pare kaloi nje njeri ne kohen e drekes, e me acaroi sikur ta gjeja dhe do ti tregoja se kush eshte i marr me te vertet." 


Pergatiti
Gezim KOPANI


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com