March 30, 2023

Ora 200 vjeçare

Nje baba i moshuar therret te birin dhe i thote: Kjo ore eshte gjyshit, te gjyshit te gjyshit tend. Eshte 200 vjeçare. Ne fillim, para se te ta jap, shko tek dyqani i orave dhe ofroja per ta shitur dhe shiko çfare çmimi te ofrojne. Djali shkoi dhe pyeti. Kur u kthye i tha babait; E kan vleruas vete 5 dollar, dhe keto vetem se ishte shume e vjeter. 
Babai i tha: Shko tek dyqani i antikuareve dhe ofroja per shitja dhe shiko se sa do ta vlersojne.
Djali shkoj dhe kur u kthye i thot babait; Ma vlersuan 5000 mije dollar. Ne rregull i thote babai, tani shko ne muze dhe ofroja atyre per shitje.
Djali shkon por kesaj here kthehet i mahnitur dhe ashtu i thote babait; Bab, drejtori i muzeut thirri nje specialist te fushes dhe ai e kishte vlersuar oren me shume prej 2 milion dollar.
Babai i thote djalit; "Biri im! Doja te te mesoja qe, ne vendin e duhur do vlersohesh siç e meriton. Mos e vendos veten ne vendin qe nuk e meriton se do merzitesh dhe nuk do te te vlersojne." 

Pergatiti
Gezim KOPANI


Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com