June 02, 2022

Mirësit e mbjelljes së pemëve - Hadith

Islami meson se nje nder punet e mira qe njeriu mund te bej eshte mbjellja e pemeve. Pemet dhe jo vetem rrisin cilesin e jetes (oksigjen) po ashtu prej tyre furnizohemi me fruta, drunje dhe hije. Me pare udhetaret kishin tradite qe ne vend pushime te mbjellnij pem e te ndertonin kroje me qellim qe udhetaret te pushinin dhe te çlodhen. Perveç ketyre ne islam mbjellja e pemeve eshte sadakata ndaj Profeti Muhammed a.s. ka thene: 
"Ai qe mbjell peme Allahu xh.sh. do ti jap aq shperblime sa ajo peme jep frute apo miresi te tjera te saj." (Ahmedi)

Ne nje hadith tjeter Profeti Muhammed a.s. ka thene: "Ai i  cili mbjell ndonje peme, frytet e se ciles i shtrytezon njeriu (per mire), apo ndonje kafshe a shpend, kjo do ti shkruhet si sadaka." (Muslim)

Nders ne nje hadith tjeter thote: "Ai qe mbjell ndonje drith apo ndonje peme dhe me frutet e saj ushqehen shpezet, njerezit ose ndonje gjallese, do ti llogaritet si te kete dhene sadaka." (Ahmed)

Profeti Muhammed a.s. thote: "Hurma dhe pemet e tjera jane bereqet per ate qe i mbjell si dhe per ata qe do t'i trashegoj, çdo here nese jane falenderues dhe mirenjohes Allahut xh.sh." (Taberani)

Pergatiti
Gezim KOPANI

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com