September 05, 2022

Çfarë shkruan Kalendari i vitit 1921 ?

 

"Banoret e Kabashit jane burra te nalte, te forte dhe te pashem ka trupi, dhe te ndershem, te beses dhe te meçur fort. Per me tregu se jane te meçur thote nje fjale popullore: "Ne Kabash pjelle delja pa dash"

...Gojdhana tregon se Sh Pali nje here kishte pase perpjek ne Kabash e nje here ne Sh Pal te Mirdites (vendi i kuvendeve, per fund t'Oroshit). Tregohet edhe guri i Sh Palit e done me thane, se u gjet gjurma e mushkut kur erdh Sh Pali ndjek prej Gjudhive kerceu prej Kishes se Kabashit e dul ne Zeze te Pukes, ku edhe sot ershte guri me gjurme, si thone malsoret. Por eshte e ditun se kjo eshte gojdhane , eshte pa themel (temel)..." 

Pergatiti
Gezim KOPANI

___________
Teskt i marr nga "Kalendari i vitit 1921, Veper pyjore nr.27" fq.46

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com