January 18, 2011

Rendesia e levizjes gjate gjumit

Ata qe qendrojne per nje kohe te gjate ne gjume dhe palevizur pozicion mund te kene probleme te renda shendetesore. Nese trupi nuk leviz, mund te bllokoje venat tuaja duke rezultuar ne pamundesi per te percjell ajrin dhe substancat e tjera te nevojshme per gjakun. Levizja eshte e rendesishme edhe per lekuren e nese ndodhe e kunderta lekura fillon te vdese. Keshtu ne trup krijohen enjtje, dhe ejtjet qe ndodhin nen lekure apo indet mund te shkaktojne probleme serioze deri ne vdekje.

Çfare duhet bere?

Gjeja me e domosdoshme dhe e shendetshme per te bere eshte ndyshimi i vazhdueshme i pozicionit te trupit. Ndryshimi i pozicionit te trupit shmang presionin ne nje pike te caktuar. Ata qe nuk levizin duhen te kene kujdes te vecante duke i dhene nje asistence ditore.

Kur u zbuluar rendesia e levizjesh gjate gjumit?

Ne fakt zbulimi mbi rendesine e levizjes gjate gjumit u zbulua vetem ne shekullin 20. Por ne librin e shejte te Allahut ne Kur'an kjo gje eshte permendur qe ne kohen e Profetit Muhammed a.s. ku Allahu i Madheruar thote:
"....Ata mendojne se jane te zgjuar por ata ishin fjetur, e Allahu i ka levizur nga njera ane e tjetren.." (Kehf:18)
Ky ajet Kur'anor i referohet djemve te "shpelles" te cilet  kan fletur ne kete shpell panderprerje per 309 vjete.
Ky fakt mjekesore u zbuluar vetem ne shekullin e 20 . Kjo tregon edhe nje here qe fjalet e Kur'ani jane fjale te Allahut te Madheruar dhe se Kur'ani eshte nje liber i mbushur me mjeksi dhe mrekulli Hyjnore.

Pergatiti
Gezim KOPANI 
_________________
Date: 17.01.2011

Contact Form

Name

Email *

Message *

Kontakt: gezimi_01@hotmail.com